За мен е важно да има диалог. Това, което е

...
За мен е важно да има диалог. Това, което е
Коментари Харесай

Мария Габриел спести и при президента накъде вървят преговорите с ПП-ДБ

„ За мен е значимо да има разговор. Това, което е значимо е да не губим от взор интереса на България. Имаме потребност от непоклатимост и успокоение, само че то би трябвало да е на кардинална основа. Трябва да стъпва на фундментлни правила и полезности “. Така сбито вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел разяснява на консултациите при президента Румен Радев готовността на ГЕРБ-СДС за сформират държавно управление.

Днес стартираха консултациите в президентството, като зпочнаха точно с договарящия екип на ГЕРБ-СДС, чиито главен договарящ е Габриел. Лидерът на ГЕРББойко Борисов не участва. С Габриел бяха още заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева и заместник-председателите на парламентарната група Теменужка Петкова и Рая Назарян.

Пред публицистите при започване на консултациите Румен Радев загатна за напрежението в сглобката, което в последните месеци се ускори пред включените камери и микрофони, като съобщи:

„ Публичната връзка в ръководещата коалиция като че ли съживи призрака на предварителните избори, макар че измененията бяха планувани още преди 9 месеца. “

Краткият отговор на Габриел бе:

„ Независимо, че бяха упоменати реплики в общественото пространство, за мен е доста значимо да има разговор, да се споделят и положителните, и сериозните неща “.

Конкретика за посоката, в която са протекли двудневните договаряния сред договарящите екипи на ПП-ДБ и ГЕРБ не беше дадена.

Разговорът при президента продължи без наличието на публицисти.

За 11,30 ч на „ Дондуков “ 2 са поканени представителите наПП-ДБ, а в 14 часа президентът ще беседва с представителите на Движение за права и свободи. Консултациите ще продължат и във вторник с „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и „ ИТН “.

След провеждането им президентът би трябвало да вземе решение по кое време ще връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Чуйте изказванията при започване на косутациите в прикачения звуков файл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР