За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка. Не

...
За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка. Не
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова: Цинизъм е да няма тържества на Шипка

За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка. Не можем да не отидем на националния си празник на връх Шипка, навън, където хората са на разстояние и при положително предпочитание могат да пазят отдалеченост и да се сътвори съвършена организация. Това съобщи пред Българска национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите ѝ няма логичност в решението на държавното управление да отвори заведенията от 1 март, само че да се анулират тържествата за 3 март.

По-рано предходната седмица стана ясно, че президентът Румен Радев ще взе участие в честванията за Националния празник, като в 11:30 часа ще одобри почетния строй, а след това ще продължи към ритуала за поднасяне на венци и цветя на площада с барелефите под връх Шипка. Държавният глава ще произнесе и празнично слово.

През 2020 година, дни преди оповестяването на изключителното състояние в страната, по рекомендация на Националния действен щаб плануваното празненство на Шипка бе анулирано, само че все пак, Радев отиде на върха, следван от стотици жители.

Днес Йотова насочи рецензии и във връзка имунизационния проект на управляващите у нас. „ Тези зелени коридори са доказателство, че организацията в този развой не коства, че нещо не е както би трябвало. Защо се постанова това, откакто имаше ваксинацонен проект “, сподели тя.

„ Има един противен факт – страни, които са по-малки от нас, до този миг са получили повече ваксини. И нямам пояснение на този въпрос “, добави тя и удостовери, че ще се имунизира, когато ѝ пристигна редът.

Вицепрезидентът разяснява и взаимоотношенията с Българската социалистическа партия за идните избори. По думите ѝ сигурно тя и Румен Радев не могат да се явят като президентска двойка без поддръжката на Българска социалистическа партия. „ През всичките тези 4 години нито аз, нито президентът Радев сме усетили най-малко за минута или за някое свое деяние Българска социалистическа партия да не ни поддържа “, изясни Йотова.

Според нея има два доста значими въпроса за страната ни – по какъв начин България ще отговори на климатичните промени и по какъв начин ще се преборим с бедността и неравенството, защото това са рецесиите фантоми, които следват след COVID-19.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР