За мен е огромна чест да бъда при Вас по

...
За мен е огромна чест да бъда при Вас по
Коментари Харесай

Министър Банов откри учебната година в Националното училище по изящни изкуства Илия Петров

За мен е голяма чест да бъда при Вас във връзка откриването на образователната година. Докато се качвах насам, това което видях, ми дава съображение да считам, че управлението на учебното заведение е на прав път - работи доста за надграждането на това, което дава системата. За Министерството на културата гениите в това учебно заведение са същинска горделивост. Това, което ние вършим тук, е доста, доста над общообразователната система в страната. То е създаване и развиване на гений, на позиция на създатели, на гражданска позиция. Искрено Ви изпитвам завист, не просто поради годините, че имате опция да учите тук. На добър час на всички и сполучлива образователна година! Това сподели министърът на културата Боил Банов по време на церемонията, с която беше открита новата образователна година в Националното учебно заведение за изящни изкуства „ Илия Петров “, оповестиха от пресцентъра на Министерството на културата.

„ Ако сте решили да ставате художници, това е учебното заведение. Тук ще може да развиете гения си и да разберете, че това изисква доста темперамент “, сподели в обръщението шефът на образователното заведение Донка Павлова.

След церемонията министър Банов прегледа ателиетата, класните стаи и библиотеката, където се образоват едни най-талантливите бъдещи художници.

Заместник-министърът на културата Амелия Гешева даде старт на новата образователна година в Националното учебно заведение за музикално и танцово изкуство " Добрин Петков " в град Пловдив. Тя пожела на децата на не стопират да бъдат любопитни и въодушевени и посочи, че те са креативният капацитет, който ще бъде показан през идната година, когато Пловдив ще е Европейска столица на културата.

Официален посетител на празничната гала на Националната гимназия за антични езици и култури „ Константин - Кирил Философ ” – София, която се състоя в аулата на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, бе заместник-министър Румен Димитров.

Началникът на политическия кабинет на министъра Ваня Бедрова бе формален посетител на откриването на новата образователна година в Националната професионална гимназия по полиграфия и снимка. От името на министъра госпожа Бедрова пожела на всички възпитаници целеустремено и настойчиво да пазят въодушевлението и ентусиазма на днешния ден, да имат вяра в себе си и в преподавателите си.

Съветникът на министъра на културата доцент доктор Венцислав Велев откри новата образователна година в Националната гимназия за приложни изкуства „ Свети Лука “ – София.

Парламентарният секретар на ведомството Весела Щерева бе посетител на Националното учебно заведение за танцово изкуство – София.

В Националния образователен комплекс по просвета с колеж за проучване на италиански език и просвета в Горна баня бе Елиянка Михайлова, шеф на Дирекция „ Сценични изкуства и художествено обучение “.

В Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков ” в София представител на Министерството бе Румен Джуров, държавен специалист в Дирекция „ Сценични изкуства и художествено обучение “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР