За мен е неприемливо лекар да излиза по медиите и

...
За мен е неприемливо лекар да излиза по медиите и
Коментари Харесай

Акад. Петрунов насоли антиваксъра Мангъров и алармира: Иде бразилският вариант!

За мен е недопустимо доктор да излиза по медиите и да споделя, че ще се ваксинира единствено под дулото на револвера. За това се възмути пред Българската национална телевизия имунологът акад. Богдан Петрунов, визирайки доцент Атанас Мангъров.

" Да гледаме към Европа, би трябвало доста съществено да се отнесем към обстоятелството, че инфектираните с делта разновидността на ковид се усилват. Епидемията, новата вълна е идна, без значение дали ще е август или септември. Въпросът с имунизациите не е някакъв каприз. Ваксините избавят от разновидността на вируса ", разяснява той.  

  " Идва и нов бразилски вид. Никой не може да каже какъв брой ще са разновидностите. Вероятно сходно на грипа ще би трябвало да се имунизираме всяка година. Преди 10 дни центърът за надзор на болесттите в Съединени американски щати излезе с данни, че 99 % от умрелите не са били ваксинирани. Нищо друго не може да се направи с изключение на всеобща имунизация ", безапелационен бе имунологът.

Той регистрира, че не повече от 12 до 15% са имунизираните с две дози. Според него във връзка с лекари, пожарникари наложително би трябвало да бъдат ваксинирани.

  " Въпросът за имунизацията е въпрос на публичното здраве, освен на персоналното ", сподели акад. Петрунов. За него е недопустимо страната да раздава пари или кебапчета, с цел да се имунизира човек.

 Сериозен проблем съгласно акад. Петрунов е фактът, че ще бъдем принудени да изхвърлим част от имунизациите.

По думите на експертът е допустимо с Pfizer да бъдат ваксинирани бременни кърмачки. " Може да се имунизират и деца над 12 година с всичките 4 типа ваксини ", сподели още той и добави, че към този момент няма никакви данни, че имунизацията провокира рак.

" Осем милиона души в 92 страни са взели участие в изследване, което демонстрира, че маските защищават от вируса ", добави акад. Петрунов.

Според него ограниченията, които се взимат, би трябвало да продължат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР