За мен е най-важно да бъде избран един професионалист, и

...
За мен е най-важно да бъде избран един професионалист, и
Коментари Харесай

Настимир Ананиев за следващия управител на БНБ: Бих подкрепил кандидат, който идва от чужбина

За мен е най-важно да бъде определен един експерт, и аз персонално бих подкрепил подобен, който идва от чужбина. Когато си част от политическа групировка, ти имаш политически пристрастия. А претендентът би трябвало да бъде експерт, специалист, който няма такива пристрастия. Всяка една групировка ще излезе, и ние когато сме подготвени, ще заявим каква е нашата позиция по тематиката. Ние имаме положителни специалисти. Това сподели Настимир Ананиев - народен представител от " Продължаваме промяната " в предаването " Още от деня " във връзка избора на шеф на Българска народна банка.

Ние би трябвало да заложим на човек, който не е привързан политически, още веднъж подсети Ананиев.

" Не приказваме за един човек, а за трима, би трябвало да изберем и подуправители и когато избираш трима индивида, не би трябвало да подминаваме и да кажем дайте бързо да изберем едни хора, само че когато сме в четворна коалиция е хубаво нещата да лишават колкото време е нужно. Продължаваме да работим по съдружното съглашение на четирите обединения ", безапелационен бе Ананиев.

Настимир Ананиев разяснява и Плана за възобновяване.

" Планът за възобновяване е в полето на Брюксел и чакаме до 10 дни Урсула фон дер Лайен да посети България и да удостовери, че нещата,които сме декларирали ще се случат по метода по който сме ги декларирали. Самият проект беше занимателен от ГЕРБ, а сега подлагат на критика, че това закъснение идва от това държавно управление, което не е по този начин ", разяснява депутатът от " Продължаваме промяната ".

Той разяснява и бежанската вълна у нас от Украйна. " Създаде се спешен щаб, системата проработи, бях във Варна, страхотна организация, посрещнахме един от рейсовете с украинците, посрещат ги, записват ги, има храна, памперси, облекла, обувки, всичко е проведено, страната си влиза в ролята ", съобщи Ананиев.

Ананиев сподели, че сега има стопански кръгове, които се пробват да притиснат държавното управление и да го смъкват.

" За олиото цената би трябвало да се дефинира от реколтата предходната година. За мен това е чиста далавера и тип мародерство против българските жители, по време на рецесия, по време на спор до нас някой да се възползва от тези условия и това не е редно ", съобщи Ананиев.

" Има бизнес който е подвластен и който му натискат бутоните политически и стопански кръгове ", добави още той.

" Не ме тормозят избори. Въпросът е, че българските жители виждат какво вършим и какво се опитваме да вършим ", отговори Ананиев на въпрос дали ръководещите се тормозят от предварителни избори.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР