За мен е много важно да се изчистим МВР от

...
За мен е много важно да се изчистим МВР от
Коментари Харесай

Валентин Радев ще чисти МВР от „гнили ябълки“


За мен е доста значимо да се почистим Министерство на вътрешните работи от всички „ гнили ябълки ”. Това сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Преди дни стана ясно, че профилираната прокуратура е повдигнала обвинявания на двама оперативни служащи в 7-мо Полицейско районно ръководство в София за разпространяване на опиати и приемане на подкупи. Те бяха арестувани на 15 октомври 2017 година при профилирана интервенция на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи и Специализираната прокуратура. Днес Валентин Радев уточни, че те са следени от доста време.

На въпрос за ограниченията, които би трябвало да бъдат признати по отношение на корупцията в Министерство на вътрешните работи, вътрешният министър сподели в резюме, че от една страна би трябвало да има доста мощен надзор. Такава е интернационалната процедура. Един от инструментите са двете служби – Инспекторат и Вътрешна сигурност. „ Другото нещо, което последно време упорствам и мисля, че успяхме до тука, е да повишим заплащането или по-общо казано мотивировката на хората ”, съобщи той и още веднъж подсети за риска, на който са изложени чиновниците на реда по време на работа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР