За мен е ключово хората на най-ключовите позиции в ЕС

...
За мен е ключово хората на най-ключовите позиции в ЕС
Коментари Харесай

Макрон в челен сблъсък с Меркел - иска компетентни жени за два от четирите топ поста в ЕС

" За мен е основно хората на най-ключовите позиции в Европейски Съюз да споделят нашия план и да са допустимо най-харизматичните, изобретателни и способени. За мен е значимо и да имаме баланс сред половете - да предложим двама мъже и две дами. "

Това съобщи довечера пред публицисти френският президент Еманюел Макрон след първата среща на водачите на 28-те страни членки след изборите за Европейски парламент. Той отхвърли на този стадий за спомене име на свои любимци за това кой да води Европейския съюз в идващите 5 години.

Но Макрон добави, че са се договорили да няма автоматизирано издигане на водещите претенденти на главните групи в европарламента. Това значи, че водачите към този момент не са застанали зад Манфред Вебер - претендентът за поста на Жан-Клод Юнкер от името на Европейската национална партия - най-голямата парламентарна група и в бъдещия състав на Екологичен потенциал.

Влизайки за работната вечеря, канцлерът Ангела Меркел съобщи, че желае Вебер да е идващият ръководител на Европейската комисия, когато Юнкер се отдръпна на 31 октомври. Но съвсем незабавно Макрон сподели, че съгласно него мног опо-добри са претенденти с опит като датчанката Маргрете Местагер (еврокомисар по въпросите на конкуренцията), францизунът Мишел Барние (водещ договарянията с Лондон за Брекзит) и холандеца Франс Тимерманс.
" Ройтерс " цитира дипломати да споделят, че Меркел е била стъписана от бързото и обществено отменяне на претендента, който избира Берлин. За да се обезпечи успокоение на работната вечеря, на нея не се допускаха водачи или техни сътрудници със записващи устройства и смарт телефони.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР