„За мен е истинско удоволствие да бъда отново в Хитрино.

...
„За мен е истинско удоволствие да бъда отново в Хитрино.
Коментари Харесай

Радев в Хитрино: Благодаря ви за подкрепата, няма да ви предам!

„ За мен е същинско наслаждение да бъда още веднъж в Хитрино. 5 години ни разделят от нещастието, която стана тук. Тогава бях определен за президент, само че не бях стъпил в мандат. Мое чисто човешко обвързване беше незабавно да дойда тук, на мястото на нещастието, и да видя, че колкото и да е тежко, ще преодолеем тази покруса “.

Това съобщи президентът Румен Радев пред жителите. „ Хитрино се трансформира в емблема на това, за което се боря 5 години – повече взаимност, човещина, единение към правилата за свободна и обективна България. Благодаря ви, че вие изобразявате и отстоявате тези правила с всичко, което вършиме всеки ден “, сподели още той.

Радев благодари на всички присъстващи. „ Като български президент в никакъв случай не съм делил жителите на нашата страна по етнос, вяра или политически убеждения. И вие сте въплъщение на тази взаимност и доверие. Когато пострадахте от тази покруса, вие получихте доверието и съпричастността на цялото ни общество, тъй като сте образец за приемливост и мъдрост. Продължавайте да бъдете виновни и почтени жители на България. А бъдещето зависи от нас, нашата готовност, воля и възприятие за дълг пред родината. Благодаря за поддръжката и както и до момента – аз няма да ви предам! “, безапелационен е Румен Радев.

„ Хитрино сме дребна община, само че хора с огромни сърца. Винаги сме имали позиции и наше виждане, само че най-важното е, че сме ги отстоявали и сме имали смелостта да показваме наше мнение “. Това съобщи кметът на Хитрино Нуридин Исмаил. Според него времето, в което живеем и последните години изискват политици с темперамент.

„ Може би България тъкмо в този момент има потребност от доста твърда ръка. Това, в което вие се стремите да измененията България, ние ви поддържаме. Проблемите, които посочвате и посланията, които давате, с ваши старания в един идващ мандат, ще бъдат осъществени “, сподели още Исмаил. Той благодари за моралната поддръжка в оня драматичен ден и предложения президента да пристигна още веднъж, като президент с втори мандат. Кметът на Хитрино разяснява и политическото говорене в последните седмици.

„ Не знам по какъв начин не им става неловко да излизат с афиши да върнат държавността. Държавност, която в продължение на 30 години тъкмо от тях е погазена. Това би трябвало да се промени, с цел да живеем в една страна с работещи държавни структури и успокоение за хората, бизнеса и да няма държавни организации, които да са като бухалки. Пожелавам ви триумф от сърце и нямаме подозрение, че като бъдете определен, ще посетите още веднъж Хитрино “, заключи Исмаил.

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри на гарата в Каспичан паметна плоча на Иван Ведър – родолюбецът, избавил 4000 русенци от сигурна крах и предотвратил опожаряването на Русе. Ведър е първият шеф на жп станцията в Каспичан. Откриването на плочата е и във връзка 155 години от откриването на първата железопътна линия Русе-Каспичан-Варна.

Илияна Йотова дефинира Иван Ведър като един от строителите на модерна България, безсребърник, работил не за персоналното си благоденствие, а за своя народ. Тя напомни, че Ведър оставя всички свои спестявания и парцели на страната, тъй като „ на децата си е дал най-важното – образованието “.

2021-ва е Европейска година на железопътния превоз. Вицепрезидентът се разгласи за целенасочена политика, която да развива железопътния превоз в България, и настоя за почтено възнаграждение на работещите в бранша.

Към жителите и гостите на Каспичан, които участваха на тържественото събитие, Йотова се обърна с думите: От перо и книжнина тази земя роди българския народ. Тук Кирило-Методиевото дело откри избавление и популяризира книжовност и просвета измежду другите славянски нации.

Вицепрезидентът възнамерява огромен интернационален конгрес с представители на страните, в които употребяват кирилица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР