За мен е истинска чест да съм днес пред вас.

...
За мен е истинска чест да съм днес пред вас.
Коментари Харесай

Илиана Иванова: ЕП е в основата на моята ангажираност към европейската идея

За мен е същинска чест да съм през днешния ден пред вас. Европейският парламент е в основата на моята ангажираност към европейската концепция от годините ми като евродепутат и последващата ми работа като член на Европейската счете палата.

Това бяха определящи моменти за мен като политик, експерт и съм надълбоко признателна за всички години на чудесно съдействие, взаимно доверие, почитание и разговор. Това съобщи в Европейския парламент претендентът за български еврокомисар Илиана Иванова.

„ За мен е чест да се изправя пред вас като кандидат-комисар по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта. В тази си роля ще разгадавам на опита и на експертния си опит, насъбрани на предходни постове. Европа към този момент бе изправена пред голям брой рецесии. Действията, които предприехме в отговор на неотдавнашните невиждани провокации, трябваше да са и бяха бързи, решителни и ефикасни. Всеки един от нас, в своята роля, работи извънредно ангажирано. Нека отдам дължимото на предшественичката си Мария Габриел за неуморните старания и достиженията ѝ, които донесоха толкоз изгоди освен на европейските жители, само че неотдавна и на украинците ”, сподели още Иванова.

Членове на Европарламента ще оценят нейните пълномощия да заеме мястото на Мария Габриел в сектор „ Иновации, просвета и обучение ”. Габриел подаде оставка на 15 май, с цел да заеме поста заместител министър-председател и министър на външните работи на България. Изслушването на Иванова ще продължи три часа. За поста Иванова, която е претендентът на ГЕРБ-СДС, се състезаваше с оферти от ПП-ДБ Даниел Лорер. 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР