За мен е голяма радост. Това, което успях снощи да

...
За мен е голяма радост. Това, което успях снощи да
Коментари Харесай

Всичко това може да бъде постигнато с 30-те букви, които ползваме от векове

" За мен е огромна наслада. Това, което съумях нощес да кажа на български по време на словото си, желая в този момент да го пожелая на цяла България. Честит празник, честито знамение на езика ".

Това сподели пред бТВ писателят Георги Господинов, който късно нощес завоюва влиятелната премия " Букър " за романа си " Времеубежище ".

" Имаше огромно напрежение. Бяха пристигнали финалистите от четири континента. И когато оповестиха името на романа просто не можехме да повярваме.

Защото това е най-престижната международна премия за книга. Всичко това се случва в този момент, в навечерието на 24 май. Всичко това може да бъде реализирано с 30-те букви, които употребяваме от епохи. Това е най-хубавото и това ми се ще да предам нататък.

За първи път бълагрска книга бе номинирана, допустимо е да се написа на български и да се стигне до този връх ".

Това сподели още Господинов. И добави, че тази книга " стартира да пътува в мъчно време, само че тя беше написана за мъчно време ".

" На нея и се случиха неща, които не съм очаквал. Най-хубавото, което се случва, е че идват читатели от разнообразни наицоналности. Читатели, които познават книгата и й се рдват. Това е на-добрия път за една книга.

Благодаря на всички, които имаха вяра в нея. Благодаря на читателите си, с които сме дружно от години. Беше и е дълъг път. Благодаря на писателите преди мен, от които съм се учил. На българските писатели за всичко изстрадано и написано. За насладата, която видях в България, след оповестяването на премията нощес. Радостта поради книга е чиста наслада. Благодаря ви. Възможно е. Иска ми се това да отвори вратата към българската просвета и да ни даде кураж ".

Това сподели още Господинов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР