За мен е голяма чест да съм избрана за следващ

...
За мен е голяма чест да съм избрана за следващ
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Трябва да се захващаме и с проблеми като неравенствата и климатичните рискове

" За мен е огромна чест да съм определена за идващ ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ) ", се споделя в изказване на Кристалина Георгиева, публикувано от пресслужбата на Фонда.

По думите й предупредителните сигнали святкат и би трябвало да сме подготвени да бъдем подложени на тестване.

„ В тази конюнктура незабавният ми приоритет за МВФ е да се помогне на членовете да минимизират риска от рецесии и да са подготвени да се оправят с стопански спадове.

Не бива обаче да губим от взор дълготрайната си цел – поддръжка за рационални парични, фискални и структурни политики за създаване на по-силни стопански системи и възстановяване на живота на хората.

Това значи, че би трябвало да се захващаме и с проблеми като неравенствата, климатичните опасности и бързите софтуерни промени.”.
МВФ избра публично Кристалина Георгиева за ръководещ шеф Това стана, откакто на чуването във вторник тя е убедила членовете на борда, че е подобаваща за поста
Кристалина Георгиева благодари на членовете на Фонда в целия свят и на Изпълнителния съвет за получената поддръжка и за оказаното доверие.

„ Нека стартира с отбелязването какъв шанс имам, че моята другарка Кристин Лагард беше мой предходник. Нейната визия и водачество са съдействали толкоз доста за продължаващия триумф на фонда.

За мен е привилегия и голяма отговорност да съм отпред на тази неповторима институция, с впечатляваща история и първокласни чиновници. Встъпвам в тази роля с твърда религия в мандата на Фонда. Виждала съм персонално в моята страна и в доста други страни от какъв брой огромно значение е Фондът за страните в рецесия и какъв брой е значимо да проправим път към стабилността и устойчивия напредък.

Поемам новата си роля ясно осъзнавайки идните огромни провокации. Световният стопански напредък продължава да разочарова, комерсиалните напрежения се резервират, а дълговото задължение нараства в доста страни.

За готовността ни да действаме от решаващо значение е опазването на финансовата мощ на Фонда, както и подобряването на напъните му за контрол и развиване на потенциала.

В работата с екипа ми моята цел е в допълнение да укрепя Фонда, като подсигурявам задоволителни запаси и положително ръководство, постоянно неутрален, напредничав и вслушващ се в потребностите на нашите членове.

Очаквам с неспокойствие да работя с всичките ни 189 страни-членки, Изпълнителния съвет и чиновниците и с всичките ни сътрудници в идващите години.

Официално стартирам работа на 1 октомври, само че както виждате, към този момент съм мощно ангажирана с това ново предизвикателство. Благодаря. "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР