За мен е чест да съм тук днес. Да подкрепя

...
За мен е чест да съм тук днес. Да подкрепя
Коментари Харесай

Зеленски отиде на фронта на фона на спекулации за съдбата на главнокомандващия Залужни



" За мен е чест да съм тук през днешния ден. Да поддържа воините и да ги наградя. Те са изправени пред сложна и жизненоважна задача да отхвърлен врага и да защитят Украйна ", сподели Зеленски в изказване откакто посети Запорожка област.

Президентската канцелария заяви, че Зеленски е посетил предните позиции на украинската войска близо до село Роботине, което се намира съвсем на бойната линия .

Югоизточното населено място беше освободено в края на август при контранастъплението против съветските сили.

Снимка: Телеграм

Според Генералния щаб в запорожското направление през миналото денонощие украинските силите са отбили офанзива в региона на Работиное на Запорожка област. Също денем на фронта е имало 66 военни конфликти, половината от които в посока Авдеевски. В посока Купянск са отбити 5 офанзиви при Синковка и Ивановка, Харковска област. В Лиманското направление украинските бойци са отблъснали 8 офанзиви в регионите на Серебрянското горско стопанство, Белогоровка в Луганска област, Терновники и Ямполовка в Донецка област.

Зеленски посети и щаба на военновъздушното командване " Восток " в Днепропетровска област.

" Обсъдихме спецификата на потреблението на западните системи за противовъздушна защита и тяхното подсилване с помощта на бъдещи доставки. Той награди бойните водачи ", означи украинският президент.

Посещението на президента на бойните линии съответствува с миг на неустановеност към ориста на началника на армията военачалник Валерий Залужни. Два източника споделиха в петък, че украинското държавно управление е уведомило Белия дом, че възнамерява да уволни най-високопоставения боен, който управлява войната против съветските окупационни сили.

Предполагаемият ход за премахване на Залужни, който не е на едно мнение със Зеленски по редица въпроси, беше предшестван от украинското контранастъпление предходната година, което не съумя да възвърне забележителна част от следените от Русия територии.

Известен като " Железния военачалник ", Залужни е извънредно известен. Отстраняването му може да навреди на бойния дух на украинските войски, които се борят, с цел да удържат позициите си по продължение на повече от 1000 км фронтови линии против големи съветски сили, разполагащи с огромни ресурси от муниции.

" Украйна е изправена пред задачата да сътвори напълно нова държавна система за софтуерно превъоръжаване, което няма по какъв начин да се направи за пет месеца ", счита украинският главнокомандващ Валери Залужни. Той споделя това свое мнение пред CNN в публикация, наречена " Дизайнът на войната се промени ".

" Победата има потребност от неповторима тактика и следва неповторима логичност ", написа Залужни, наричайки развиването на безпилотните оръжейни системи съществена движеща мощ на войната. Безпилотните системи, дружно с другите типове въоръжение, обезпечават на Украйна " най-хубавия метод да избегне влизането в позиционна война ", в която Киев няма преимущество, отбелязва генералът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР