За мен двете най-големи коалиции нямат кадри за управление на

...
За мен двете най-големи коалиции нямат кадри за управление на
Коментари Харесай

Донев: Двете най-големи коалиции нямат кадри за управление на властта във втория ешелон

" За мен двете най-големи обединения нямат фрагменти за ръководство на властта във втория ешелон. Затова поискаха  някои зам.-министри да не бъдат освобождавани. Иначе е естествена логичност политическият кабинет да си замине дружно със остарялото държавно управление. " Това сподели някогашният длъжностен министър председател Гълъб Донев в предаването " Лице в лице " по БиТиВи.

" Всички, които пожелаха да останат, са останали - например в Министерството на външните  работи. Мария Габриел ми се обади да оставя зам.-министър.  Също и зам.-министър на правораздаването остава ", посочи Донев.

" Администрацията приготвя процесите, в това число и за матурите. Да не мислите, че зам.-министър ги приготвя? Аз назначих зам.-министрите в служебното държавно управление още първия ден, когато встъпих в служба ", сподели Донев.  " Освободил съм в този момент 50-60 индивида ", сподели той, представен от " 24 часа ".

Ако работим по схемите на ГЕРБ, Политическа партия да ги питат какви са техните схеми. Че тези 4 милиарда лева за пътните компании са раздадени пред последните 3 дни е безспорна илюзия. Няма никакви преведени пари на пътно-строителните компании, твърди Донев.

" За първи път служебното държавно управление организира публични поръчки по пътното строителство. Но няма нито един подписан контракт, нито лев преведен. Обществената поръчка е на финалния стадий, новият министър може да реши да не я завърши, да я ревизира, да я спре ", сподели Донев.

Не е пипан фискалният запас, твърди Донев.  " Той е в извънредно положително положение. Това са внушения, с цел да се прикрие несигурността в работата, която следва ", счита някогашният длъжностен министър председател.

Не се опасяваме от проверка, за тези 10 месеца някъде да е излязъл корупционен скандал?, попита риторично Донев. 

Къде приемствеността и за какво смениха шефа на Национална агенция за приходите и назначават новия остарял шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов, попита още Донев. Според него е повишена събираемостта от налози, има над 30% покачване на приходите в бюджета, няма чадъри над компании.

България сега се нарежда като енергиен водач в района, сподели Донев. Решенията за българските жители се случват тук, в България, акцентира той.  След като предал властта, получил 150 есемеса с благодарности.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР