За мен беше голяма изненада. Тези мотиви, които бяха представени

...
За мен беше голяма изненада. Тези мотиви, които бяха представени
Коментари Харесай

Йотова за смяната на външния министър: Мотивите са несериозни

За мен беше огромна изненада. Тези претекстове, които бяха показани за един министър, който е на работа от ден и половина, не ми звучат съществено. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова по отношение на промяната на министъра на външните работи. Тя участва на официалното разкриване на обновеното " Яйце " в Софийския университет. 

По думите ѝ обстановката е доста комплицирана. „ Ситуацията е комплицирана за цялата страна. Тук не става въпрос за отговорността на една или друга институция, а отговорността пред всички българи. За страдание, този длъжностен кабинет не устоя изпита ", добави тя.

„ Този кабинет има голям минус – не се знае кой носи отговорността за него ", разяснява вицепрезидентът.

" Аз персонално чаках доста рецесии в този длъжностен кабинет, само че те толкоз бързо. Това е един натурален резултат от новите текстове в конституцията, които ще възпроизвеждат нови и нови рецесии. Служебните кабинети на Румен Радев връщаха стабилността в страната. През тези месеци бяха взети доста сложни решения ", уточни Йотова. 

Според нея е належащо министър-председателят да даде подробна и задълбочена конференция. 

Служебният министър председател Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет в понеделник вечерта.

В предлагането си до президента Румен Радев министър председателят предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР