За мен България е следващият член на еврозоната, сега сме

...
За мен България е следващият член на еврозоната, сега сме
Коментари Харесай

Пиер Московиси: България е следващият член на еврозоната, но не бързайте

За мен България е идващият член на еврозоната, в този момент сме 19 и с България ще станем 20. Това разгласи в предаването „ Тази заран ” Пиер Московиси, еврокомисар по икономическите и финансови въпроси в отговор на въпрос подготвена ли е страната ни да влезе в еврозоната.

Той обаче отхвърли да се ангажира със периоди по кое време ще влезем в чакалнята за зоната и по кое време ще преминем към еврото като валута. Московиси ни предизвести да не бързаме.

„ Хайде да не приказваме за периоди и граници. Гърция може би прекомерно бързо се причисли и изпаднаха в рецесия. България би трябвало да се причисли мощна и по тази причина би трябвало време. Основното е конверегенцията – стопанската система би трябвало да се сближи с европейските стопански системи, вложенията би трябвало да са мощни, хайде да не прибързваме ”, прикани еврокомисарят.

Твърдението, че при прекосяване към еврото животът ще нарастне той дефинира като „ подправена вест ”.

Според ръководителя на ПЕС Сергей Станишев реалистично е да преминем към еврото през 2025 година Сега обаче би трябвало да стартира подготовката всъщност и да се употребява фактът, че тази Европейска комисия е доста добре настроена към България.

Той също дефинира като мит изказванието, че животът у нас ще нарастне с прекосяването към еврото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР