За масирана атака с дронове съобщават руските медии. Първият официален

...
За масирана атака с дронове съобщават руските медии. Първият официален
Коментари Харесай

Украйна отговори на руските дронове

За масирана офанзива с дронове оповестяват съветските медии . Първият формален източник, който заяви за дронове бе кметът на Москва Сергей Собянин в обществените мрежи.

Информацията по-късно бе доказана и от Министерство на защитата на Русия. Общо за цялата нощ са свалени 20 дрона . Още девет от тях са свалени над Московска, Тулска, Калужка и Брянска области , откакто по-рано бе обявено за 11 дрона.

Кметът на Москва Сергей Собянин по-рано назова офанзивата с дрон масирана.

Украйна не разяснява информацията. Вчера обаче, в Деня за респект на жертвите на Голодомора, Киев беше подложен на офанзива от повече от петдесет дрона камикадзе, както и още над 20 към други области на страната - най-голямата офанзива, както споделиха управляващите, от началото на войната.

В дребните часове на деня московските летищата " Внуково " и " Домодедово " краткотрайно преустановиха приемането и изпращането на самолети.

Губернаторът на Тулска област Алексей Дюмин заяви, че дрон се е врязал в жилищен блок . Общо над региона е имало два дрона, които са обезвредени от противовъздушната защита. Единият от тях, при загуба на ръководството , се е врязал в жилищния блок, цитира " Интерфакс " думите на губернатора. Блокът обаче не е потърпевш съществено, има един леко потърпевш от счупени стъкла човек.

Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз съобщи за офанзива на дронове на две талази.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР