За марката BIC казват, че благодарение на нея светът научи

...
За марката BIC казват, че благодарение на нея светът научи
Коментари Харесай

Неизвестно за известните: Марсел Бик показа на света как може да се правят големи пари от малки неща

За марката BIC споделят, че с помощта на нея светът научи и привикна с дребните неща за еднократна приложимост - писалки, запалки, самобръсначки и артикули. Тя носи името на своя основател Марсел Бик, който поставя основите на компанията през 1945 година, като купува дребен цех покрай Париж. По това време той е на 31 години.

Бик е роден през 1914 година в Торино. Баща му е инженер и на фамилията постоянно се постанова да се мести от град на град. Още от напълно невръстна възраст, дребният Марсел привиква с честата промяна на местата на обитаване. В същото време той постоянно получава най-хубавото обучение. Момчето учи в колеж в Мадрид, по-късно в учебното заведение Saint-EIme d`Arcachon в Аркашон във Франция. Там усвоява светските обноски посредством особено образование за това, както и конната езда. Марсел също по този начин учи в елитния парижки лицей Lycee Carnot, чиито ученици постоянно вършат забележителни кариери по-късно. В добавка, Марсел можел да приказва свободно латински и гръцки.
Добро образование
Между другото, по това време Бик получава първия си опит в търговията - той върви от къща на къща и предлага на парижани да си купят фенерчета. Марсел приключва Lycee Carnot през 1931 година и постъпва във вечерния факултет на Сорбоната. През този интервал той изкарва средствата си за живот като управител в компания за писалищен артикули и е убеден, че това няма да продължи постоянно. В навеачерието на огромната война в Европа, през 1939 година,  Бик получава тапия по право и  постъпил в армията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР