За малко повече от година от реалното си функциониране, платформата,

...
За малко повече от година от реалното си функциониране, платформата,
Коментари Харесай

Платформата Подкрепи.бг събра над 500 000 лева за каузите си за година от съществуването си

За малко повече от година от действителното си действие, платформата, основана напълно с доброволчески труд Podkrepi.bg събра над 500 000 лева за идеите си. Благодарение на тези средства, децата с нарушено зрение в СУУНЗ имат стая на ерготерапия; Татяна Иванова – галактическото момиче на България, записа първия си учебен срок в специалността „ Космическо инженерство “ в Университета по Аеронавтика “Ембри Ридъл ”. Последва я и Самуил Николов, като още през първия му месец там ракетата, чийто програмен продукт на интерфейса направи той, беше тествана сполучливо на 6-ти октомври. Вървим ръка за ръка и с Рени Ваклинова и дребния Калоян Димов по пътя им към излекуване и връщане към първокласен живот.

Преди малко повече от три години група запалянковци се събират в обществените мрежи и вземат решение, че не може да няма метод да се сътвори платформа за дарения за нуждаещи се, без тя да има комерсиален детайл и да отчислява средства от събраните суми за административни потребности. Начин има: по плана работят главно доброволци, а административните потребности на сдружението се покриват с дарения по сметка. Пълна бистрота на финансовите средства, на банковите прехвърляния, на докладите, на активността е това, което прави организацията толкоз друга – в това число се разгласяват регулярни ъпдейти в групата Подкрепи.бг и Приятели във Фейсбук и в YouTube канала.

Първата версия на платформата е качена онлайн на 3 август 2022 година и работата по нея продължава всеки ден, с цел да стигне екипа досега, в който по идеите са разпределени над 500 000 лева единствено за последната година.

„ Тази първа година от съществуването си и действително трета, откогато екипът работи, с Подкрепи.бг показахме, че има метод да сме обединени от идея и доброволческата сила да движи напълно толкоз огромна платформа “, споделя Георги Иванов, който е едно от обществените лица на плана и оказва помощ безусловно безплатно от оня първи апел в обществената мрежа. „ Много е отговорно да работиш с хора, изпаднали в някаква потребност – тук не сме научени да търсим помощ и най-важният ни индикатор са хората, които ни се довериха. Не единствено получателите на средствата, само че и всеки, който е отделил даже лев, два и има сигурността, че тъкмо това е сумата, която ще отиде за съответната потребност. Изключително скъпи за нас са корпоративните ни партньорства и публично разпознатите персони, които ни поддържат, тъй като несъмнено всеки лев носи смяна, само че най-важната цел, която си потвърждаваме всеки ден, е да изградим общественост от ДОБРОволци, които имат вяра, че обществената смяна зависи от нас самите. “, обобщава Георги.

Следваща стъпка от развиването на плана е присъединението на кръг от компании и техните чиновници, които да станат част и да дадат видимост на концепцията, че всичко е постижимо, даже и единствено с готовност и безплатен доброволчески труд.

Продължават акциите на Калоян Димов на 3 години, който е с проблеми в развиването и занапред му следва борба, с цел да проходи; съдружие „ Операция плюшено мече ”, които подкрепят спортната кариера на Валерия Гърневска (14 год. от гр. Габрово) и присъединяване ѝ на тенис шампионати в България и чужбина; спешен център за потърпевши от принуждение към фондация П.У.Л.С гр. Перник; национално читалище „ Тророара 2020 “, които набират средства за ремонт на предоставената им от общината постройка и на „ Надежда и домове за децата – клон България “, които дадоха късмет на майка с две деца, претърпели принуждение от бащата, да стартират нов живот и не престават да работят по последващи случаи на фамилии в потребност. Всички акции можете да намерите тук: https://podkrepi.bg/

При интерес към плана и тематиките за доброволчеството и дарителството в България, апелирам свържете се с Георги Иванов, имейл: [email protected] , тел.: +359888415433

Източник: ПР Агенция Кросроудс
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР