За македонската идентичност и език нито са се водили разговори,

...
За македонската идентичност и език нито са се водили разговори,
Коментари Харесай

Заев: Вярвам в решение с България без оспорване на македонската идентичност и език

За македонската еднаквост и език нито са се водили диалози, нито се е преговаряло, нито пък ще се беседва и договаря. Може да получим още 100 ултиматума, още 10 пъти несъгласие и обсада, само че по тези въпроси няма да беседваме.
Това съобщи в Народното събрание в отговор на депутатско запитване министър председателят на Северна Македония Зоран Заев. Той сподели, че чака от България „ чисто признание на македонската еднаквост и език ”.
 Енчев: Заев сподели същинската си същина на троянския кон на Сърбия Енчев: Заев сподели същинската си същина на троянския кон на Сърбия
" С проучването на сръбския език в македонските учебни заведения Заев сподели същинската си същина на троянския кон на Сърбия. С което освен в...
„ Твърдим, че не ни би трябвало участие в Европейски Съюз, който не ни признава и. Ние не имаме вяра в подобен Европейски съюз ”, съобщи Заев, допълвайки, че с българската страна обмислят хрумвания за намиране на решение.
Той съобщи, че има вяра, че с България ще бъде реализирано съглашение и решение, тъй като „ доказахме, че можем да го реализираме ” и прикани опозицията да работят дружно, с цел да има двоен триумф.
По мотив промяната на Александър Литовски в историческата комисия, македонският министър председател изясни, че просто договорът му е изминал и не е поискал да бъде удължен.
Заев съобщи изрично, че, защото тя е формирана от експерти, каквито политиците не са. Виждането е историята да бъде оставена на историците.
 Каракачанов се възмути от Заев поради просръбска политика: Срещу Стокхолмския синдром няма лек Каракачанов се възмути от Заев поради просръбска политика: Срещу Стокхолмския синдром няма лек
" Приятелю Заев, помогни ми да се сетя кой ускорява сръбското въздействие в Македония? Срещу COVID-19 Ви изпратихме ваксина, само че против стокхол...
Благица Ласовска от ВМРО-ДПМНЕ изиска Народното събрание, по образеца на България, да гласоподава декларация, която да бъде изходна точка за договарянията. По този метод ще се улесни и работата на комисията, а и няма да има нужда по-късно да се подават оставки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР