За Лукойл не знам какво се случи по-различно в последните

...
За Лукойл не знам какво се случи по-различно в последните
Коментари Харесай

Кирил Петков за Лукойл: Не знам какво по-различно се случи в последните три седмици

За " Лукойл " не знам какво се случи по-различно в последните три седмици, когато дружно гласувахме решението за дерогацията за съветски нефт да се приключи от октомври 2024 година Говорим за национални теми вместо да приказваме за локалните проблеми. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков в bTV по отношение на решението на депутатите от ГЕРБ да внесат идната седмица в Народното събрание план на решение за лишаване на дерогацията на " Лукойл " за импорт на съветски нефт у нас. От партията на Борисов споделят, че гласуваното в Народното събрание решение - вносът да се удължи до октомври 2024 година, е било взето под напън. 

" Бих се радвал да чуя причини, които да покажат, че в случай че се спре дерогацията на съветския нефт по-рано от 2024 година, след една седмица няма да се качат цените на горивата на бензиностанциите. Ако някой потвърди, че за една седмица няма да скочат горивата, без дерогацията на съветски нефт, ще подкрепим това предложение ", добави Петков.

Относно настояването на доклад от " некоалиционните " сътрудници към ПП-ДБ Петков съобщи, че няма нищо срещу тези дейности, тъй като тъкмо е смисълът на политическата конкуренция. " Ако успеем да достигнем до по огромен резултат ще е ужасно ", счита той.

По думите му се заформя нещо забавно - ГЕРБ и Движение за права и свободи работят тук-там като една политическа групировка - в Търговище и Пазарджик. Това не е проблем, само че мисля, че както се обединихме с " Демократична България ", виждаме ГЕРБ и ДПС  в локалната власт, което е почтен метод да кажат това на техните гласоподаватели.

" Много се радвам, че Денков показа как се минава през политически рецесии, неговият рейтинг пораства и е над този над политиците. Той демонстрира неотстъпчивост, единственото нещо, което го движи е да не създадем рецесия по отношение на бензина и дизела, а руският петрол да спре да бъде главното гориво за българина, само че без да има рецесия. Той се грижи да има верните политики, но по сдържан метод " разясни Кирил Петков. " Това е неговата мощ, когато е уверен в нещо, е доста корав. Ако реформирате се случват, продължаваме да работим дружно ", добави той. 

На въпрос дали с изключение на ротацията на Денков и Мария Габриел, ще бъдат сменяни и министерски постове, той изясни, че в случай че се сменя някой министър и ГЕРБ, и ПП-ДБ трябва да дадат своето единодушие за това. " Няма по какъв начин такава промяна да бъде индивидуална. Преди един министър да бъде заменен би трябвало ние вътрешно да го решим и след това ГЕРБ да създадат същото. Ако имаме общо единодушие, тогава  може да бъде заменен ", сподели още съпредседателят на ПП-ДБ. " Не ме тормози, че Борисов не е удовлетворен от някои министри. Доволен съм, че имаме 3% бюджетен недостиг ", счита Петков и напомни, че всички са дали своят вот бюджет с подобен заложен дълг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР