За липсата на президента Радев от клетвата на новите конституционни

...
За липсата на президента Радев от клетвата на новите конституционни
Коментари Харесай

Асен Василев се закани да съди журналисти заради скандала с офшорната фирма


За неналичието на президента Радев от клетвата на новите конституционни съдии - всеки би трябвало да си извършва конституционните отговорности, без значение дали му харесва.

" Всички български жители виждат, че офанзивите против мен не са спирали ". Това сподели в парламентарните коридори финансовият министър Асен Василев по отношение на последните кавги около някогашната му компания и парцела, обвързван с Политическа партия на столичната ул. " Чаталджа ". Според него преди приемането на бюджета офанзивите били по какъв начин страната е банкрутирала и няма да се оправят с недостига и финансовите параметри. " Атаките бяха по професионална линия, в този момент взеха да въртят жълти вести ", съобщи Василев.

Освен това той се закани да съди журналиста Атанас Чобанов - поради лъжите, че има офшорка. Някога я е имал, само че я продал. В Търговския указател идващият покупател е трябвало да отрази смяната. " Защо не е - не мога да кажа, само че нямам отношение към въпросните компании ", съобщи той.

" От 2021 година не съм притежател на въпросната компания. Тя е продадена през брокер. Всички видяхте нещата с тол ръководството - към този момент стана ясно, че не се ползва Закон за обществените поръчки, а идентични контракти за всеки. Нашето държавно управление демонополизира пазара ", отхвърли той да е имало поклон към така наречен:ралица на винетките " Станислава Арнаудова, която се снабдява с парцела в последна сметка.

Първата подправена вест била, че Василев е живял на този адрес. И прати публицистите да питат НСО, което го вози откогато е министър, на кой адрес го оставя. 

" Последно съм влизал там, когато " Промяната " я ползваше като офис, допускам към септември м.г. ", настоя съпредседателят на Политическа партия. Той не знае по какъв начин е открит покупател за парцела, те самите я купили през брокер, откакто стоял година на пазара и с потребност от огромен ремонт. През брокер бил и продаден. А за връзките сред някогашните му сътрудници той разяснява, че това касае две търговски сдружения, които нямат отношение към него, те преценявали да да се съдят между тях.

" Нямам отношение към въпросната компания – нито към едната, нито към другата. Не мога да изяснявам за трети лица две години, откакто съм продал тази компания. Нямам никаква визия. Марио Сотиров последно съм приказвал с него преди 6-7 месеца, нещо такова ", добави Василев.

Василев разяснява и решението на президента Румен Радев да не се появи на клетвата на новите конституционни съдии - Борислав Белазелков и Десислава Атанасова. " Не съм правист, само че всеки би трябвало да си извършва конституционните отговорности, без значение дали му харесва. Конституционен съд пък щял да реши дали мандатът на новите съдии да е 7 или 9 години.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР