За липсата им знаем и говорим от години. От месеци,

...
За липсата им знаем и говорим от години. От месеци,
Коментари Харесай

Втората линия в „Темата на NOVA” - за недостига на здравни специалисти и помощта, от която се нуждаят

За неналичието им знаем и приказваме от години. От месеци, обаче, всеки един от нас я вижда и претърпява, както в никакъв случай преди. Лекарите на първа линия се борят със болест, която се оказа по-страшна от предстоящото. Този първи фронт се задъха, разреди се, разболя се. И някъде там – измежду шока, хаоса и страха от новия камшик, наименуван COVID-19, се зароди потребността от помощ. Тази седмица в „ Темата на NOVA” журналистът Ева Костова и операторът Димитър Василев описват за „ втората линия”. За хората, които протегнаха ръка на тези, които всеки ден се борят за нашия живот с риск за своя личен.

Лекарите и медицинските сестри останали в страната ни са прекомерно малко. И в случай че до момента медиците работеха на ръба на опциите си, с настъпването на епидемията границата бе премината. Стигна се до такава степен, че обърнали тил на проблемите им през вчерашния ден - през днешния ден им оказваме помощ, с цел да могат те да оказват помощ на нас. Доброволци ги поддържат в служебните им отговорности, само че и отвън лечебните заведения. Децата им отиват на детска градина, до момента в който връстниците им се образоват онлайн, с цел да те могат родителите им умерено да си правят работата. Всичко това, с цел да ги запазим измежду нас.

Активни помощници на първата линия са и студентите по медицина, които влизат в битка с вируса, с цел да изпълнят дълга си – доста преди да положат Хипрократовата клетва. Кои са помощниците от „ втората линия”, на които здравната система разчита толкоз доста? Защо протягат ръка с риск за личното си здраве и задоволителна ли ще бъде тяхната помощ, с цел да издържи здравната ни система на натоварването?

Гледайте “Втората линия” в „ Темата на NOVA “ тази неделя, 6 декември, незабавно след централната емисия вести.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР