За лидерите на Европейския съюз е по-добре да се споразумеят

...
За лидерите на Европейския съюз е по-добре да се споразумеят
Коментари Харесай

Кристин Лагард: Надявам се лидерите на ЕС да се разберат за нещо амбициозно вместо нещо набързо договорено

За водачите на Европейския съюз е по-добре да се спогодят за упорит проект за финансова помощ за съюза вместо да реализират някаква договорка непременно. Това съобщи шефката на Европейската централна банка Кристин Лагард.
" В идеалния случай съглашението на водачите би трябвало да е амбициозно като размери и състав на пакета за помощ, като цяло от порядъка на препоръчаното от Европейската комисия ", сподели Лагард. Първоначалното предложение на Европейската комисия беше 500 милиарда евро безплатна помощ и 250 милиарда евро заеми, само че страните от така наречен " спестовна четворка " –Нидерландия, Австрия, Дания и Швеция, желаят по-голяма част от сумата да е под формата на заеми и по-малко да се отпуска безплатно.
" Според мен е по-добре да се приказва нещо амбициозно, даже да отнеме малко повече време. Надявам се водачите да се схванат за нещо амбициозно вместо нещо небрежно контрактувано ", съобщи Лагард. Днес за трети следващ ден водачите на Европейски Съюз спорят по детайлите на финансовия избавителен проект, който цели да извади Европа от най-тежката й криза от Втората международна война насам. Това поражда риск този избавителен проект да бъде отсрочен или фрапантно орязан, отбелязва Ройтерс, представен от вестник Труд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР