За лидер, който многократно каза, че ще спре лодките, Риши

...
За лидер, който многократно каза, че ще спре лодките, Риши
Коментари Харесай

Защо обещанието на Сунак след решението на Руанда изглежда изключително трудно за спазване

За водач, който неведнъж сподели, че ще спре лодките, Риши Сунак нямаше доста благоприятни условия след този всесилен неуспех да удвои проект.

Най-новото в политиката: Лейбъристите подадоха оставка поради позицията на Стармър за Газа

Сунак упорства за проекта за Руанда

Появявайки се пред медиите след загубата на делото във Върховния съд, господин Сунак звучеше уверено и мъчно: Руанда не е безвредна за мигрантите? Няма значение – Народното събрание ще одобри изключителни закони, с цел да го разгласи за безвредно и ще отхвърли интернационалното право, като Европейската спогодба за правата на индивида, когато става въпрос за политиката на държавното управление за Руанда.

И тогава имаше това заричане да гласоподаватели: „ Полетите ще тръгнат напролет, както е планувано. “

Беше тежко говорене и явен проект, само че спрете за няколко минути и се запитайте: това министър-председател ли е на изплакване и повтаряне, пробвайки се да измененията законите единствено с цел да затънете, още веднъж?

Първо, в случай че Върховният съд каже, че Руанда не е безвредна страна, не можете просто да приемете закон, който споделя, че е по този начин.

Министър-председателят може да успее да го прокара през Камарата на общините с болшинството си, само че Камарата на лордовете може и да не желае да гласоподава, с цел да сложи някого в заплаха.

Предложението на господин Sunak, че всичко това е просто, е меко казано неискрено.

Бет Ригби за решението в Руанда

Когато предложих на един държавен консултант, че министър-председателят може да не е в положение да подсигурява полети идната пролет поради законодателните обръчи той би трябвало да прескочи, те спореха: „ Въпросът на лордовете е въпрос към лейбъристите, не към нас – ще одобряват ли волята на Народното събрание и хората, че би трябвало да спрем лодките? “

Подозирам, че отговорът на това ще бъде „ не “ и това няма да бъде нито бърз, нито елементарен развой.

След това има въпросът дали всички вътрешни закони, които министър-председателят одобри, ще бъдат оспорени в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург.

Прочетете повече:
Планът за Руанда е разгласен за незаконосъобразен от Върховния съд
Обяснение - по какъв начин държавната политика се озова в съдилищата?

Сега, в това отношение договорът сред Обединеното кралство и Руанда може да помогне, споделя някогашният основен държавен юрист Джонатан Джоунс.

Това е по този начин, тъй като Страсбург може да издаде краткотрайна заповед по „ предписание 39 “, съгласно която Обединеното кралство не може да разрешава политане на полети - както стана по-рано тази година - само че наподобява, че министър-председателят би го пренебрегнал.

Но това, което всичко нагоре сочи, е, че това не е бързо решение и това има политическо значение, тъй като едно огромно нещо за у дома, което чух от тази медийна конференция, беше, че полетите ще стартират идната пролет.

Онези отдясно на партията ще бъдат водени от Суела Браверман, която пропагандира министър председателят да се отдръпна от Европейски съд по правата на човека в този момент и пуснете полетите или се изправете пред нова революция на торите. Залозите не могат да бъдат по-високи.

Съобщението на министър-председателя за идващите стъпки през днешния ден повдига повече въпроси, в сравнение с отговори, до момента в който новото му заричане към този момент наподобява извънредно мъчно за съблюдаване.

Когато се написа историята на държавното управление на Сунак, ще бъде ли " спрете лодките " запомнен като девиз за победа на изборите или като политическа епитафия на господин Сунак?

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР