За кратко протест затвори международния път между ГКПП Кардам и

...
За кратко протест затвори международния път между ГКПП Кардам и
Коментари Харесай

За кратко бе затворен международния път между ГКПП Кардам и Генерал Тошево

За малко митинг затвори интернационалния път сред Граничен контролно-пропусквателен пункт Кардам и общинския център Генерал Тошево , заяви БНР.

Жителите на граничното село Кардам желаят пътят им да бъде в обикновено положение. Второкласният път от републиканската пътна мрежа, свързващ Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кардам " с обитаемоте места. Има подписан контракт с АПИ за ремонт на пътя, само че от два месеца единствено се режат клони .

Събрали са се десетки хора от селото и от Генерал Тошево, също и е подредена по основната улица и селскостопанска техника, с цел да се затвори пътя.

Пред публичното радио протестиращите обявиха, че неприятното положение на пътя води до обезценка на персоналните им коли, а те даже са подготвени да подадат групов правосъден иск, с цел да получат път, който да дава отговор по думите им, на всички налози, такси и винетки, които те са заплатили.

" Пътят не е ремонтиран от преди 20 години, правени са частични поправки и кърпежи ", сподели кметът Георги Събев. Той заключи, че положението на пътя е неприятно, а ремонтът се отсрочва от няколко години. Сега с оскърбление разбираме, че от 12 км права ще се ремонтира 7,7 км, като тук не е включен секторът през село Кардам, който е също в доста неприятно положение.

Средно непрекъснато по статистика на АПИ от тук минават 7500 транспортни средства на денонощие. Това води до голяма обезценка на пътя ", добави Събев.

Протестните дейности ще продължат до ремонтирането на сектора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР