За консервативните хора тепърва предстоят тежки битки. И те са

...
За консервативните хора тепърва предстоят тежки битки. И те са
Коментари Харесай

Контрера: Трябва да очертаем ясна консервативна платформа

За консервативните хора занапред предстоят тежки борби. И те са свързани с това, че нашите метафизичен, политически и идеологически съперници стават все по-агресивни, съобщи ръководителят на групата „ Патриоти за София “ в СОС

„ Трябва да очертаем ясна консервативна платформа. Да излезем с нея покрай жителите и да ги убедим, че борбата не е изгубена. А тя не е изгубена! Тя занапред следва! “. Това съобщи ръководителят на групата „ Патриоти за София “ в Столичния общински съвет Карлос Контрера по време на Европейския културен уикенд на Партията на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в София.

„ За нас, консервативните хора, занапред предстоят тежки борби. И те са свързани с това, че нашите метафизичен, политически и идеологически съперници стават все по-агресивни. Спорът ни е кардинален. Докато ние разчитаме на традициите, обичаите, на това, което сме възприели и е предадено през поколенията, те ни убеждават, че ползите и желанията на индивида, каквито и да са те, би трябвало да преобладават над тези на общността “, сподели Контрера.

Като общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация в София той обърна особено внимание и на процесите в локалната власт.

„ Местната власт е на прицела на ляволибералите. Те я нападат извънредно мощно с концепцията да се инфилтрират в нея, защото това е най-лесният достъп до гласоподаватели. С цел да развиват своите утопични хрумвания, само че и да получат финансиране за най-различни ограничения, които в някои случаи на равнище общини постановат даже принудително. И тук е нашата роля - на основата на обща платформа, учредена на правила, да дадем отпор на това, което се случва. И да противостоим на този демократичен екстремизъм, който се лее “, съобщи Контрера.

Той изрази оптимизъм, че болшинството от българското общество към момента изповядва хрумвания, основани на остарели, тествани правила. Които се опират на историческите дадености и българския културен код.

„ Това ни крепи като нация, като общество. За никого не е загадка, че през последните години ние като страна, като социум, бяхме подложени на пропагандна война. Аз употребявам термина „ цветна гражданска война “, която беше основана с няколко цели. Една от тях беше всички по-консервативно настроени патриотични обединения да бъдат сатанизирани. Да изгубят своята легитимност, с цел да не пречат на това, което би трябвало да бъде апогеят на ляволибералния екстремизъм. Новите хора, които бяха спуснати извън и донесоха така наречен смяна ни убеждават, че в този момент живеем по-добре от преди. Дали това е по този начин, всеки може да си отговори сам… “, сподели Карлос Контрера.

И предизвести, че в част от старите, огромни партии в Европа последователно са инфилтрирани хора с ултра демократични визии. В резултат, на което те предават своите гласоподаватели.

„ Всички емпирично тествани през историята основи на морал, нравственос, национална еднаквост сега се нападат. Не инцидентно се нападат фамилията, децата през просветителната система. С концепцията националното да бъде заличавано и ние да се превърнем в човеци, които да бъдат апологети на една наднационална конструкция каквато част от федералистите в Европа желаят да основат. Структура, която никой не е избирал и на която никой не е давал политическа легитимност. Но която съвсем си е присвоила правото да дефинира кое е положително и зло на база наставления. А не на морала и етиката по този начин, както те са основани от европейските нации във времето “, съобщи още общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация.

Силно в поддръжка на консервативните полезности се изрече евродепутатът Херман Терч.

„ Имаме исторически късмет да променим политическия курс на Европейския съюз. Свидетели сме на световна атака против традициите и християнството. Прогресивно се пробват да ни оставят без корени. Време е да се завърнем към полезностите си и да защитим традициите си “,  сподели Терч.

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на Комисията по просвета и обучение Андрей Слабаков изрази твърда позиция, че консерваторите би трябвало да трансформират дневния ред на Обединена Европа и уверено да слагат културата в основата на Европейския съюз.

„ Да го създадем с ясното схващане, че културата е и въпрос на национална еднаквост, а тъкмо това е в основата на всяка суверенна страна. Вярвам, че тъкмо във време на рецесии би трябвало да отпускаме повече средства за културата, обучение и просвета, тъй като това са най-разумно употребяваните пари “, сподели Слабаков.

Той обърна внимание на казуса с авторските права и спецификата на работата на културните дейци, подправените вести, свободата на медиите и квотите в креативните браншове.

Членът на европейския парламент Карлос Фиданца акцентира, че културата на отрицанието пробва да пренапише историята.

„ Това не трябва да се толерира. Радикализмът се сблъсква със здравия разсъдък и салдото. А консерватизмът знае по какъв начин да научи уроците от предишното и по какъв начин да избегне грешките “, сподели Фиданца.

„ Европейските културни уикенди “ са най-новата самодейност на Партията на Европейските консерватори и реформисти, чийто ръководител е министър председателят на Италия Джорджа Мелони. Панелите на конференцията включваха водещи оратори като членове на Европейския парламент, високопоставени лица в европейските консервативни партии, учени, публицисти и интернационалните специалисти.

В събитието участваха българските представители в Европейския парламент Ангел Джамбазки (съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация и член на борда на шефовете на ЕКР) и Андрей Слабаков, евродепутатите Карло Фиданца, Херман Терч и Ладислав Илич, италианските депутати от ръководещата партия „ Италиански братя “ Антонио Джордано (генерален секретар на ЕКР), Марта Шифоне (ръководител на отдела за специалности на „ Италиански братя “) и Мауро Ротели (председател на комисията по околна среда), ръководителят на румънската партия „ Дясна опция “ Адела Мирза, съпредседателите на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди и Искрен Веселинов, някогашният министър на околната среда и водите Нено Димов, общинският консултант от София Карлос Контрера (председател на политическа група „ Патриоти за София “), публицистите Мария Цветкова (член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО) и Владислав Апостолов.

Гостите направиха историческа обиколка на София, част от която беше и разходка с ретро трамвай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР