За комфорт във видеоигрите вече са необходими карти с минимум

...
За комфорт във видеоигрите вече са необходими карти с минимум
Коментари Харесай

Видеокартите с 4GB вече издишат в игрите


За комфорт във видеоигрите към този момент са нужни карти с най-малко 8GB памет
(снимка: CC0 Public Domain)

Дойде ли краят на видеокартите с 4GB памет? Тестовете демонстрират, че този размер не е задоволителен за актуалните игри даже и с минимални настройки. Изпитанията са извършени с карта Radeon RX 6500 XT.
още по темата
Според резултатите от голям брой проби със модерни игри, и 8GB памет на видеокартата (VRAM) не са задоволителни, даже при минимална Full HD резолюция. Но специалистите от Hardware Unboxed съпоставят продуктивността на видеокарти с 4GB и 8GB памет.

Тестовете са извършени с графична карта Radeon RX 6500 XT, която се предлага на пазара с разнообразни размери памет. Макар че липсва дефинитивна диаграма с резултатите, показателно е, че от 14 тествани игри единствено три не демонстрират доста усъвършенстване при версия на видеокартата с 8 GB памет, даже при при най-ниските настройки за качество на графиката.

Обикновено, в случай че настройките са заложени на най-много, версията на RX 6500 XT с 8GB памет незабавно излиза напред. Така изрично излиза наяве, че в актуалните игри, даже във Full HD резолюция и с минимални настройки за качество на графиката, 4GB видеопамет към този момент не са задоволителни.

Авторите на теста прецизират, че са направили тестванията с бюджетна 3D карта. Но все пак въздействието на потенциала на паметта към момента е доста огромно в игрите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР