За кмет на столицата, който може да казва не на

...
За кмет на столицата, който може да казва не на
Коментари Харесай

Кой кой е в инициативния комитет зад Мая Манолова

За кмет на столицата, който може да споделя " не " на премиера, упорстват 65 души от инициативния комитет, който издигна през днешния ден Мая Манолова за конкуренцията за София. В послание на комитета се показва, че столичани страдат от мръсния въздух, от презастрояването, от нефункционалната инфраструктура, от казуса с паркирането, от корупцията в публичните поръчки.

Председател на инициативния комитет е Никола Вапцаров, който бе зам.-кмет на столичния регион " Младост " в мандата на Десислава Иванчева. Той е един от протестиращите против построяването на небостъргача " Златен век " на компания " Артекс " в столичния квартал " Лозенец ". Управител е на " Ски тур " ЕООД и е зам.-председател на Българската туристическа камара.

В инициативния комитет влизат двама някогашни депутати от гражданската квота на Българска социалистическа партия в 42-ия парламент, чийто зам.-председател е Мая Манолова. Това са издателят Мартин Захариев и олимпийският първенец по пукотевица с малокалибарен револвер Таню Киряков.

 Мая Манолова, Никола Вапцаров и Криско
© Георги Кожухаров

Мая Манолова, Никола Вапцаров и Криско

Сред членовете на инициативния комитет са и трима някогашни депутати от Национална движение „Симеон Втори" - юристът Минчо Спасов, Деница Димитрова и проф. Атанас Щерев. Димитрова е бранител на хората в неравностойно състояние и бе първият народен представител в инвалидна количка, а проф. Щерев е водещ експерт в инвитро зачеването у нас.

В поддръжка на Мая Манолова са се подписали също актуалният консултант от АБВ в Столичния общински съвет Войслав Тодоров и претендентът за евродепутат от " Път на младите " тази пролет Румен Чолаков, който е и някогашен ръководител на клуба на младите българи в чужбина " Милениум ".

В инициативния комитет членуват и хора, проведените от които митинги Манолова е подкрепяла като омбудсман. Сред тях са уволнената от болница " Токуда " здравна сестра Мая Илиева, основателят на " Системата ни убива " Вера Иванова, както и майки на деца с увреждания, които стачкуваха с месеци пред Народното събрание. В него е и юрист Златина Хаджипанайотова - вдовица с три деца, която Манолова поддържа в битката й те да получават пенсия за умрял родител, каквато била отказана, тъй като приходите й са по-високи.

 Кой кой е в инициативния комитет зад Мая Манолова
© Георги Кожухаров

Мая Манолова е подкрепена още от рапара Кристиан Талев - Криско, певиците Кристина Димитрова, Марияна Попова и Анелия, както и от артиста Веселин Плачков и режисьорите Борис Панкин, Любомир Халачев и Максим Генчев.

В инициативния комитет са някогашният парламентарен арбитър Красен Стойчев, журналистът Невена Андонова, олимпийският първенец по битка Армен Назарян. В него вземат участие още доцент доктор Теофил Седлоев - експерт в региона на хирургичното лекуване на рака на гърдата, Йордан Имбришимов - създател на Българското кемпер общество, Димитър Димитров - водач на тролейбус в столицата, както и юристи, учители и други

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (63)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР