За Кенет Макдъф казват, че убийствата са дълбоко закодирани в

...
За Кенет Макдъф казват, че убийствата са дълбоко закодирани в
Коментари Харесай

Олицетворение на злото: „Убиецът с метлата“

За Кенет Макдъф споделят, че убийствата са надълбоко закодирани в ДНК-то му. Дори подправената му усмивка не може да скрие кипящия яд, а очите му не познават капка човещина. Наричат го въплъщение на злото.

Още от ранно детство Макдъф е хулиган, който преследва девойките и момчета, които са по-малки от него. Той избира своите цели по явен аршин - те би трябвало да са по-слаби от него, с цел да не могат да отвърнат на удара.

Като младеж Макдъф напуща гимназията още през първата си година там. Свободното си време прекарва в кражби на домовете в Роузбъд. Престъпната му активност е прекъсната, откакто е хванат и наказан на 12 години затвор. Той прекарва едвам 10 месеца зад решетките. За смут на нищо неподозиращите хора от Южен Тексас, той излиза на независимост, само че вместо да си е взел поука, Кенет Макдъф е още по-гневен и подготвен за отплата.

Само няколко месеца след освобождението си от пандиза, Макдъф и неговия другар Рой Дейл Грийн вземат решение да потърсят жена, която да им прави компания. За двамата е ясно, че никое момиче не би се съгласило да тръгне непринудено с тях. Те вземат решение да вземат това, което си изискат. След дълги часове циркулиране и търсене на жена, те си харесват момиче в град Евърман. Там те виждат 16-годишната Една „ Луиз “ Съливан. Тя е в компанията на 17-годишния си другар Робърт Бранд и неговия братовчед Марк Дънам на 15 години. Тримата оживено беседват, облегнати на кола, паркирана край бейзболното игрище в града. Те не подозират какво ги чака.

Episode 19: Listener discretion is advised for this week's case in which Shea describes the early life and first crimes of the Broomstick Killer. Left to right: Marcus Dunham, Robert Brand, and Edna Louise Sullivan.
— All Crime No Cattle (@ACNCpodcast)
Макдъф и Грийн потеглят към другарската компания. Кенет вади револвер и крещи към тримата младежи да влизат в багажника на колата. Макдъф и Грийн потеглят с мръсна газ и стартират да търсят насаме място. След като го откриват, отключват багажника на колата. Луиз е извлечена, до момента в който Бранд и Дънам са убити на място от Макдъф, който стреля по тях шест пъти.

По-късно Макдъф си спомня, че момчетата се молели за живота си, което вдигнало равнищата на адреналина му. Да има власт над другите - това е било неговото само предпочитание.

След като двамата бандити заличават всички доказателства, които биха могли да ги свържат с убийствата на момчетата, вземат решение да се позабавляват с единствената си към момента жива жертва. Двамата се редуват да я изнасилват. След това Макдъф взема решение да се отърве и от нея. Първоначално пробва да я задуши с колан, само че откакто не съумява, сграбчва счупена метла, която инцидентно намерил в колата и с нея довършил закононарушението. След това тялото на тинейджърката е захвърлено в гората.

На идващия ден Грийн гледа телевизия с приятеля си Ричард Бойд, когато предаването е прекратено поради изключителни вести. Съобщено е, че са открити три тела в покрайнините на града. Осъзнал ужасните закононарушения, които е направил, той признава за стореното пред родителите на Бойд. Казва им и за присъединяване на своя другар Кенет Макдъф. Изслушвайки самопризнанията на момчето, родителите го поучават неотложно да се съобщи в полицията.

This Gary Cartwright story on serial killer Kenneth McDuff should not be read before bed.
— Pamela Colloff (@pamelacolloff)
Така и става. Въз основа на показанията на приятеля си Рой Кенет Алън Макдъф е задържан и упрекнат в трите убийства. На 9 октомври 1968 година правосъдните заседатели го афишират единомислещо за отговорен. Получава най-тежката присъда гибел на електрическия стол. В замайващ поврат на събитията присъдата му е сменена с пожизнен затвор с опция за условно освобождение през 1972 година.

Рой Грийн получава 11 години затвор за присъединяване си в полово принуждение и прикриване на закононарушенията. Доколкото е известно, той повече не е пресичал пътищата на закона. Това обаче не може да се каже за неговия другар Кенет Макдъф.

Когато идва денят, в който би трябвало да се реши за предварителното му освобождение, той изцяло хвърля виновността за трите убийства върху своя другар Рой Дейл Грийн. По време на чуването Макдъф предлага рушвет на член на комисията. Той дава обещание 10 000 $, които майка му обезпечава. Вместо да одобри подкупа, мъжът го предава. В резултат на това към присъдата на Макдъф са добавени две години затвор и той губи опцията си за предварително освобождение. Но това напълно не е краят на историята за Кенет Макдъф, който по това време става прочут като „ Убиеца с метлата “.

На 11 октомври 1989 година поради пренаселеността на пандизите в Тексас доста нарушители получават предварително освобождение. Сред тях е и Кенет Макдъф. По това време той е излежал едвам 23 години от доживотната си присъда. Така наказаният изнасилвач, троен палач и с наложена смъртна присъда пандизчия, получава документите си да се прибере вкъщи.

По всичко наподобява, че Макдъф е схванал грешката си, даже си намира работа в бензиностанция, записва се на уроци в техническия лицей. Служителят, който би трябвало да следи Кенет да не нарушава пандиза, е спокоен. Оказва се обаче, че Макдъф неотложно се връща към старите си привички.

В рамките единствено на една седмица от освобождението си Кенет Макдъф отвлича, изнасилва и убива 31-годишната Сарафия Паркър. След като тялото ѝ е открито, полицията стартира следствие. Свидетели описват, че са видели младата жена в компанията на някогашния пандизчия, малко преди да изчезне. Детективите са наясно, че той съставлява интерес в тази ситуация, само че по този начин и не могат да съберат съответни доказателства, които да го свържат с бруталното ликвидиране.

Въпреки това Макдъф е заловен за нарушаване на предварителното си освобождение, откакто заплашва да убие мъж по време на скандал. Това го връща още веднъж зад решетките за още една година, преди още веднъж да бъде освободен.

След като още веднъж излиза от пандиза, Макдъф съумява да се пази надалеч от неприятностите „ цели “ 9 месеца. Демоните му се завръщат на 10 октомври 1991 година, когато той отвлича продажница на име Бренда Томпсън в град Уако. Макдъф я натоварва на камион и потегля с мръсна газ. Търсейки място, където да се уедини със своята плячка, Макдъф се озовава пред полицйски контролно-попускателен пункт. Щом вижда униформените, Бренда стартира да крещи и да рита по предното стъкло на камиона в обезверен опит да избави живота си. Хладнокръвният престъпник потегля с мръсна газ и изкусно се измъква от тръгналите след него служители на реда. Той изключва фаровете на камиона и се движи в насрещното на еднопосочна улица. Когато се твърди, че към този момент не го преследват, Макдъф стопира на черен път, където отприщва яростта си върху дамата, която за малко да провали незаконната му кариера. Нанася ѝ жесток побой, изнасилва я, след което я изтезава, до момента в който издъхне, написа Тexasmonthly.

По-малко от седмица, откакто ликвидира Бренда, Макдъф убива още веднъж. И този път жертвата му е продажница. Тя се споделя Регения Де Ан Мур. 17-годишното момиче се качва непринудено в колата му. Макдъф я откарва на безлюдно място, където е изнасилена и удушена. Тялото ѝ е заровено и повече от 7 години никой не го открива.

Ненаситният палач атакува още веднъж единствено два месеца по-късно, на 29 декември 1991 година. Жертвата е 28-годишната счетоводителка на име Колийн Рийд. Тя е набелязана на автомивка в Остин. Макдъф я харесва, до момента в който обикаля със своя другар Алва Ханк Уорли. Бруталният нарушител е обаян от красивата брюнетка. Сграбчва я пред очите на половин дузина очевидци. През идващите няколко часа двамата мъже я изнасилват на задната седалка на колата. Измъчват я, като я горят със запалена цигара. Накрая Колийн е убита, написа Nydailynew.

През февруари 1992 година Валенсия Джошуа, наркозависима продажница, е идната, която попада в ръцете на Макдъф.

Последната известна жертва на бруталния палач е млада брачна половинка и майка, която е в очакване на третото си дете. 22-годишната Мелиса Нортърп е нападната и похитена, до момента в който дава нощно дежурство в разбъркан магазин в Уако. Откраднати са и 250 $ от касата.

След като медиите оповестяват за изгубването на Мелиса, очевидци отиват в полицията и описват, че са видели някогашния пандизчия Кенет Макдъф да се мотае към магазина, където тя работела. След дълготрайно търсене, тялото на Мелиса е намерено от риболовци два месеца по-късно.

Полицаите са в невъзможност. Те са наясно, че е допустимо Кенет Макдъф да има общо с поредицата отвличания и убийства, станали в района, само че по този начин и не съумяват да намерят несъмнено доказателство, с което да го вкарат в пандиза.

През март 1992 година е издадена заповед за арест против Кенет Алън Макдъф по федерални обвинявания за опиати и огнестрелно оръжие.

Полицията прави остроумен ход. Вика за разпит Алва Ханк Уорли. Пред ченгетата той взема решение да признае за гибелта на Колийн Рийд. Той споделя, че е участвал на убийството, само че не е взел участие, написа Мurderpedia.

След като научава, че против него има издадена заповед за арест, Кенет Макдъф сменя името си на Ричард Фаулър. Премества се в Канзас Сити, Мисури и стартира работа като събирач на боклуци.

Той остава неусетен, до момента в който историята му не стартира да се върти по националните медии.

Защитник на правата на жертвите Джон Уолш представя случая в своята телевизионна програма за битка с закононарушенията, America's Most Wanted . В нощта, в която шоуто му е излъчено, сред феновете е мъж на име Гари Смити. Снимка на Макдъф се появява на екрана, а Смити е шокиран от приликата сред търсения дезертьор и неговия сътрудник Ричард Фаулър. Гари неотложно се обажда по телефона в полицейското ръководство на Канзас Сити. Фаулър е тестван в базата данни с отпечатъци. Оказва се, че това в действителност е самият Кенет Макдъф. Само три дни по-късно серийният палач и изнасилвач е арестуван.

Кенет Макдъф е упрекнат в убийството на Мелиса Нортърп. През юли 1992 година той е приет за отговорен. Той най-сетне получава своята заслужена присъда: смъртоносна инжекция. Въпреки, че коства живота на минимум седем дами, щатът Тексас най-сетне научава урока си.

На 17 ноември 1998 година животът на Кенет Алън Макдъф най-сетне завършва. Той е ескортиран до камерата за изтезания и в сходство с протокола е запитан за последно предпочитание. Безскрупулният нарушител дава отговор: „ Готов съм да бъда освободен. Освободете ме “.

Останките на Макдъф са положени в пандиза в Хънтсвил. Мястото е маркирано със знак Х, което значи, че изтезанието му е била осъществена.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР