За Капитал 2022 г. е специална. В началото на годината

...
За Капитал 2022 г. е специална. В началото на годината
Коментари Харесай

Най-четените пловдивски статии на "Капитал" през 2022 г.

За " Капитал " 2022 година е специфична. В началото на годината. В нея работи млад и упорит екип, който отразява бизнеса, промишлеността, живота и средата. " Капитал " подбра най-четените пловдивски текстове, сътворени от публицистите на място в Пловдив.

1.

Най-четен през тази година се оказа текстът за разпределянето на най-ценните активи на банкрутиралия " Градски превоз Пловдив " сред Антон Щерев и Атанас Петров от " Винпром Пещера ", (който текст е също измежду най-четените за годината в Пловдив - бел. ред.), както и Валери Мектупчиян и Георги Глогов от " Спиди ". Дружеството е в произвеждане по неплатежоспособност към този момент повече от десетилетие, само че разпродаването на парцелите му продължава и до през днешния ден заради непрекъснатите обжалвания на приватизатора и някогашен негов изпълнителен шеф Ангел Батаклиев.

Всичко това се случва на фона на опитите на община Пловдив да си върне контрола върху публичния превоз в града и. Чрез него локалната власт в лицето на кмета Здравко Димитров желае да усъвършенства и да понижи. За задачата и да стартират да употребяват градския превоз. Тези са единствено част от стратегическите цели на общината, залегнали в.
Реклама
2.

През октомври стана ясно, че отлаганото от 10 години стъпване в Града под тепетата на българско-австрийската мебелна верига " Айко " въпреки всичко ще се случи до края на 2023 година За задачата през май тази година сдружение от групата се снабди с два терена с обща повърхност 27 дка на изхода на Пловдив в посока Асеновград., а дневно от там минават повече от 28 хиляди автомобила, което ще подсигурява пътникопоток на бъдещия обект.

Терените, върху които ще бъде построен магазинът, са били владеене на сдружение, обвързвано със притежателя на веригата кина " Арена " и разпространителската компания " Александра филмс " Стефан Минчев.
Теренът се намират на изхода на Пловдив в посока Асеновград, като наоколо са първият ритейл парк в страната, спортна зала " Колодрум ", както и магазинът на Homemax Източник: Капитал
3.
Реклама
През последните 10 години дълготрайните материални активи на публично-частното " Пълдин туринвест " непрекъснато понижават и от 56 млн. лева през 2011 година в този момент те са едвам 9.2 млн. Причината е непрекъснатото разпродаване на парцелите му с благословията на Георги Гергов, който от години го управлява. Чрез него той дърпа конците и в " Международен панаир Пловдив ".
Автор: Кристияна Христова
Част от прехвърлянията, осъществени от Гергов, са против голословно ниска цена, а други и без договорка - непосредствено в други сдружения в орбитата му. Докато го прави, община Пловдив е безгласна дума в целия развой, а даже е напът да след решението от 19 декември на Общински съвет (ОБС) - Пловдив. То пристигна по-малко от месец от да спре Гергов да придобие мажоритарен дял в пловдивския панаир и беше под претекста, че градът ще получи най-сетне терен за.

По-рано през годината правилните му поддръжници в ОБС, с което показаха несъгласието си с водената политика от ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

4.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР