За жалост това е тренд – в повечето случаи, когато

...
За жалост това е тренд – в повечето случаи, когато
Коментари Харесай

Шалапатова: За жалост е тренд насилието над деца в семейството

„ За жал това е тренд – в множеството случаи, когато деца стигат до държавните институции, насилието се упражнява в фамилна среда. Като обществен министър приканвам да имаме нулева приемливост към насилието изключително върху деца “.

Момчето е в болница след удари по главата и тялото

Това сподели в изявление за предаването „ Лице в лице “ общественият министър Иванка Шалапатова във връзка със случая с измъчваното 5-годишно дете в Пловдив.

Преди дни детето беше изведено от вкъщи си след сигнал от близка за рана на главата му. Момченцето е живяло с майка си и нейния другар. От данните, огласени Районния съд в Пловдив, стана ясно, че детето е било измъчвано редовно и е обезобразено от нанесен побой в края на предходната година.

Те неведнъж са малтретирали физически и вербално момчето

Биологичният татко на момчето живее в чужбина. Тепърва ще се ревизира дали може да бъде отглеждано от единия от родителите, в случай че нямат потенциал, ще бъде настанено в приемно семейство, посочи общественият министър.

„ Мен персонално ме смути фактът, че в края на ноември това дете е спряло да посещава детска градина, а ние получаваме сигнал, чак когато насилието към този момент се е случило “, разяснява Шалапатова.

Започваме цялостен разбор на пенсионната система, сподели тя

Тя прикани педагозите в градините и учебните заведения да подават сигнали към обществената работа, в случай че нямат опция да посетят детето в домашна среда. При добра ранна интервенция, ние можем да предотвратим такова принуждение, увери общественият министър. Шалапатова благодари на полицията за бързата рейкция.

Гледайте целия диалог във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР