За изтеклата седмица за гр. Варна и област Варна, няма

...
За изтеклата седмица за гр. Варна и област Варна, няма
Коментари Харесай

РЗИ: Няма нови доказани случаи на Covid-19 за последната седмица във Варна и областта

За изтеклата седмица за гр. Варна и област Варна, няма лабораторно потвърдени позитивни лица за COVID-19. Епидемиологично проучени контактни на позитивни за COVID–19 – 25. Изготвени наставления за слагане под карантина – 4 Брой връчени наставления за слагане под карантина на пасажери, пристигнали от рискови зони: 1562, оповестиха от Регионалната здравна ревизия.

За интервала чиновници на отдел “ДЗК ” са направили инспекции на 162 обекта, във връзка със спазването на Заповедите на Министъра на опазването на здравето по отношение на изключително състояние, включително 25 инспекции, според Заповед № РД-01-263/14.05.2020г. на Министъра на опазването на здравето и оповестената с Решение на № 325 на Министерски съвет от 14.05.2020г. изключителна епидемиологична конюнктура.

Проверките са осъществени в заведения за хранене и развлечения, хипермаректи и магазини за хранителни артикули, аптеки, салони за хубост, магазини за домашни използва, магазин за облекла и други Във връзка с осъществяване на наложителни противоепидемични ограничения е връчено 1 наставление за осъществяване на наложителни противоепидемични ограничения на виновното лице в магазин за облекла.

За интервала са осъществени 7 броя взаимни инспекции на чиновници на отдел “ДЗК ” и отдел “ОКМД ” по отношение на предлаганите в аптеките биоциди, приготвени като екстемпорални форми. Обработен през отчетния интервал е 1 сигнал, постъпил по е-поща, който е безпочвен. Сигналът касае наличие на хора в Хипермаркет без персонални защитни средства /маски/. Направени са и инспекции на 3 адреса на лица за съблюдаване на карантина.
Връчено е 1 наставление за съблюдаване на 28 дневния карантинен период на сложено под карантина лице, с позитивна проба за COVID-19 и 2 наставления за съблюдаване на 14 дневния карантинен период на лица, пристигнали от други страни. От чиновници на отдел “Организация и надзор на медицинските действия ” са направени общо 7 инспекции на аптеки. Няма наложени наказания.

В имунизационният кабинет през отчетния интервал са минали и ваксинирани 12 лица. В кабинета за анонимно и гратис консултиране за СПИН (КАБКИС) са минали и изследвани 6 лица Извършени са 50 епидемиологични изследвания на заболели с остри заразни заболявания (ОЗБ).

Ситуацията с други установени болести във Варна, е следната:
За интервала 08.05.2020г. – 14.05.2020г. Броят на записаните чревни инфекции е 40 случая против 13 от миналата седмица, показани от: 33 ентероколита, 6 колиентерита и 1 салмонелоза. Няма регистрирани въздушно - капкови инфекции /без грип и ОРЗ/ против 3 за миналата седмица. Броят на записаните остри респираторни болести (ОРЗ) са 4 случая против 8 от миналата седмица. Заболелите от грип за интервала са 37 случая против 32 от миналата седмица./ dnesplus.bg

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР