За изслушване на директора на Служба Военно разузнаване бригаден генерал

...
За изслушване на директора на Служба Военно разузнаване бригаден генерал
Коментари Харесай

Възраждане настоява за изслушване директора на военното разузнаване

З а чуване на шефа на Служба " Военно разузнаване " бригаден военачалник Венелин Венев упорстват от парламентарната група на „ Възраждане “. Това разгласи на брифинг в Народното събрание ръководителят на парламентарната група и водач на партията Костадин Костадинов.

Той уточни, че парламентарната му група към този момент е внесла в деловодството на Народното събрание такова предложение. Костадинов изясни, че чуването е по отношение на опит от страна на Атанас Атанасов, съпредседател на ПГ на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) за вмешателство и рекрутиране на хора във военното разузнаване и в службите, което по думите на Костадинов „ съставлява опит за държавна измяна и закононарушение “. 

Костадин Костадинов съобщи, че от „ Възраждане “ упорстват това да бъде първа точка от програмата за работа на Народното събрание идната сряда. 

Очевидно е, че става въпрос за доста сериозен удар върху държавността и доста съществено посягане върху фундамента на една страна, а точно националната сигурност. Много пъти сме казвали, че ПП-ДБ съставляват тежка опасност за националната сигурност, разяснява Костадинов. Той уточни, че от „ Възраждане “ ще упорстват за оптимално бързи и оптимално крути ограничения и за задържането на Атанас Атанасов. 

На 27 март Атанас Атанасов заяви в ефира на Българска национална телевизия, че по няколко канала от народни представители от ГЕРБ и Движение за права и свободи е бил сигнализиран за това че от военното разузнаване в прокуратурата е била изпратена кореспонденция с обвинявания за това че с сътрудници е обсъждал съответни промени в службите за сигурност. 

Костадинов разяснява, че имунитетът на един депутат е функционален и не е цялостен, в случай че са осъществени закононарушения от общ темперамент. „ Тук в тази ситуация приказваме за дипломиран състав - държавна измяна “, посочи той в отговор на въпрос по какъв начин си показва ареста на народния представител. 

По мотив свадите в Агенция „ Митници “  и акцията на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) и Комисията за противопоставяне на корупцията (КОНПИ) против шефа на организацията Петя Банкова, Костадинов счита, че въпросът не е за какво се случва това, а за какво се случва чак в този момент. По думите му отговорът на този въпрос е в развалянето на ръководещата тройна коалиция сред „ Продължаваме промяната – Демократична България “, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.  „ По този метод ГЕРБ и Движение за права и свободи удрят своите съдружни сътрудници. Това трябваше да се случи доста от дълго време “, разяснява още Костадин Костадинов. 

„ Тези хора надцениха себе си и подцениха старите бандити – пробваха се да разделят мед с мечката, и най-после бяха изядени дружно с меда “, сподели Костадин Костадинов във връзка оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. 

* Вижте и това видео от архива ни:  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР