За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са

...
За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са
Коментари Харесай

Разкриха 21 престъпления за денонощието в Бургас

За миналото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани: Девет обири, едно друго престъпно закононарушение, един пожар и четири ПТП. Образувани са 16 бързи производства. Разкрити са 21 закононарушения, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

На 15.08.т.г. към 09.05 ч. на поморийската улица " Манастирска " чиновници от Районно ръководство - Поморие спрели за инспекция лек автомобил " Дачия Логан ", с бургаска регистрация, ръководен от 29 годишен помориец. Водачът е тестван за приложимост на наркотични субстанции, като апарата отчел позитивна проба за приложимост на метамфетамин и канабис. При осъществената инспекция в автомобила са открити и конфискувани: осем пликчета с бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/, пликче със суха зелена тревна маса / марихуана/ и пликче с бяло прахообразно вещество на бучки / амфетамин/. При следващо претършуване изземване в дома на помориеца, ситуиран на ул. " Родопи ", са открити и конфискувани четири конопени растения и плик, съдържащ бяло прахообразно вещество с тегло към 100 грама /амфетамин/. Мъжът е арестуван за период до 24 часа. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските дейности на чиновници от Районно ръководство – Айтос по повод кражбата на велосипед, благосъстоятелност на 63 годишен айтозлия, осъществена на 03.08.т.г., е открит причинителя на деяните о- това е 71 годишен престъпно проявен айтозлия, който направил цялостни признания и върнал откраднатия велосипед. Работата по случая продължава.

Служители от Първо Районно ръководство – Бургас открили изъвршителя на кражбата на мобилен телефон, благосъстоятелност на 37 годишен бургазлия, осъществена на ул. " Индустриална " на 13.08.т.г. – това е 29 годишен престъпно проявен бургазлия от кв. " Победа ", който направил цялостни признания и върнал откраднатия телефон. Бургазлията е арестуван с полицейска заповед за задържане за период до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 15.08.т.г. към 19.45 ч. в региона до бензиностанция " ЛУКОЙЛ " в Царево, чиновници от Районно ръководство - Царево спрели за инспекция лек автомобил " Мазда СХ 5 ", със софийска регистрация, движещ се от с. Варвара към с. Лозенец, ръководен от 27 годишен мъж от Мездра. Водачът е тестван за приложимост на алкохол / дрегера отчел - 0.45 промила/ и наркотични субстанции / апарата дал позитивен резултат за приложимост на кокаин и канабис/. 27 годишния мъж отказал да даде кръв и урина за химичен разбор. Задържан е за период до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 16.08.т.г. към 01.00 ч. в бургаския квартал " Сарафово " чиновниците от Пето Районно ръководство – Бургас спрели за инспекция л.а. " Фолксваген Шаран ", с шуменска регистрация, ръководен от 35 годишен мъж от Шумен, като открили, че същият кара след приложимост на алкохол с централизация - 2,20 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен разбор. Задържан е за период до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 16.08.т.г. към 01.35 ч. на към 500 м. от разклона за с. Пънчево, общ. Средец в посока Средец самокатастрофира л.а. " Фиат Уно ", с ямболска регистрация, ръководен от 69 годишен мъж от ямболското село Голямо Крушево. Дошлите на местопроизшествието чиновници от Районно ръководство – Средец открили, че мъжът карал след приложимост на алкохол с централизация – 1,77 промила. С цел разстройване на полицейските дейности по санкционирането му лидерът подхвърлил в служебния полицейски автомобил две банкноти от по 10 лева – общо 20 лева Мъжът е арестуван с полицейска заповед за задържане за период до 24 часа. Работата по случая продължава.

ІІ. ПТП:

На 15.08.т.г. към 07.43 ч. на бургаската улица " Захари Стоянов " поражда пътен случай, при който л.а. " Пежо 307 ", с бургаска регистрация, ръководен от 56 годишен мъж от Созопол, катастрофира независимо, блъскайки се в крайпътната мантинела. Констатирано е, че причина за злополуката е здравословен проблем на лидера, настъпил по време на придвижване /инфаркт/, в резултат на който мъжа умрял, а останалата без надзор кола самокатастрофирала.

На 15.08.т.г. към 10.05 ч. на бургаската улица " Индустриална ", л.а. " Фолксваген Джета ", със софийска регистрация, ръководен от 32 годишен мъж от пловдивското село Царацово, при излизане от крайпътен паркинг на улица " Индустриална ", лишава преимуществото и блъска правомерно движещия се в права посока мотоциклет " Хонда ", с бургаска регистрация, ръководен от 51 годишен бургазлия. От ПТП потърпевши лидерът на мотоциклета и 44 годишната му брачна половинка, която също се придвижвала с мотора / двамата са откарани в УМБАЛ – Бургас и настанени в поделение " Реанимация " с диагноза политравма/. В резултат на получените пострадвания по-късно в болничното заведение 44 годишната жена умряла.

На 15.08.т.г. към 22.33 ч. на кръговото кръстовище на бургаските улици " Тодор Александров " и " Захари Стоянов ", лидерът на л.а. " Хонда ", с бургаска регистрация – 41 годишен бургазлия подхваща пренасяне от най-дясната пътна лента към междинната, като се блъска в движещия се пред него л.а. " Мерцедес ", с пловдивска регистрация, управлван от 41 годишен бургазлия. Водачите са тествани за приложимост на алкохол, като тестът на лидера на " Хондата " била 0.53 промила. От пътния случай същият получил травма на левия крайник, прегледан и освободен за домашно лекуване, без заплаха за живота.

На 15.08.т.г. към 23.00 ч. наоколо до централния вход на цех " ЛУКОЙЛ ", заради придвижване с несъобразена с релефа на местността и съответните условия за видимост скорост, независимо катастрофира, излизайки отвън платното за придвижване мотоциклет " Ямаха ", с гръцка регистрация, ръководен от 55 годишен мъж от бургаския квартал " Долно Езерово ", който умрял на място.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР