За изминалия ден са установени общо 33-ма водачи, качили се

...
За изминалия ден са установени общо 33-ма водачи, качили се
Коментари Харесай

МВР: За ден са установени 33-ма водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, а 14 са шофирали под въздействие на наркотици

За миналия ден са открити общо 33-ма водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 14 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 19 - с над 1,2 на 1000, а седем, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
 
Това сочат междинни резултати от профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 14 души, а шестима са отказали да бъдат тествани.
 
В рамките на профилираната интервенция са тествани 9124 моторни транспортни средства (МПС). Извършен е надзор на 11 040 водачи и пасажери. Съставени са 2047 фиша и 449 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи. 
 
От систематизираните данни по метода " линеен надзор " са тествани 1945 МПС и 2282 водачи и пътници; за открити нарушавания са формирани 573 фиша и 131 акта за административни нарушавания. Установени са четирима водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и трима – с над 1,2 промила.
 
През миналото денонощие е умрял един човек, а 21 са ранени в станалите 17 тежки произшествия в страната, оповестиха по-рано от Министерство на вътрешните работи. В столицата са регистрирани 12 леки и три тежки пътнотранспортни катастрофи, четирима са ранени.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР