За изминалата седмица 8 жители на Враца са пипнали заразни

...
За изминалата седмица 8 жители на Враца са пипнали заразни
Коментари Харесай

Внимание! Нови случаи на остра вяла парализа и хепатит във Враца

За миналата седмица 8 поданици на Враца са пипнали заразни вируси, оповестиха от районната здравна ревизия. Двама врачани са лепнали варицела, един е с ентероколит, един с колиентерит, един е лепнал неустановен хепатит, а различен е с остра вяла парализа. Установени са и по един случай на скарлатина и коклюш.
За тази година това е втория случай на болен от остра вяла парализа в района. Това е остро вирусно инфекциозно заболяване при хората, излъчено при фекално-орален метод. Източници на болестта са заболели хора и вирусоносители.
​Първоначалните признаци припомнят на грип. На втория или третия ден към този момент се следи и пареза на разнообразни мускули, най-често са наранени лицевите. В този интервал пациентът изпитва болежка, а придвижванията в засегнатите мускули са лимитирани.
Острият етап на болестта нормално продължава към седмица и по-късно се следи постепенно възобновяване. Хванато в точния момент, болестта е изцяло лечимо. Може обаче да има и трайни последствия, предизвестяват лекарите.
За втора поредна седмица здравните управляващи засичат и болен от хепатит, чиито тип не са могли да дефинират на момента. В последните месеци случаите на болни от хепатит са се нараснали фрапантно, като медиците приканват хората да бъдат по-внимателни с хигиената си.
Регистрираните остри респираторни болести и грип за миналата седмица са 41 на 10 000 случая. Тези стойности са доста под епидемиологичните и няма доказани случаи на грип, разясняват от РЗИ-Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР