За изминалата 2016 година във Формула 1 само два отбора

...
За изминалата 2016 година във Формула 1 само два отбора
Коментари Харесай

Един от малкото Ф1 отбори с печалба продължава да трупа пари

За миналата 2016 година във Формула 1 единствено два тима завършиха акцията си с облага – Ред Бул и Уилямс. Именно вторият отбор продължава доста да усилва приходите си, съдейки по финансовите доклади за първото шестмесечие на 2017-а. Холдингът, който включва другите подразделения на Уилямс - Williams Grand Prix Holdings PLC – е отчел нарастване в приходите си по отношение на същия интервал от предходната година с 5.9 млн. паунда (85.9 млн. паунда, регистрирани в този момент по отношение на 80.0 млн. паунда за същия интервал през 2016-а).

След приспаднати разноски и налози чистата облага на Уилямс за първите шест месеца от началото на сезона се равнява на 10.4 млн. паунда по отношение на 7.8 млн. паунда за същия интервал през 2016-а.

В изказване към доклада основният изпълнителен шеф на WGPH добави, че част от получените средства са обезпечени от капиталови фондове, които поддържат новата идея на марката за електрическа подвижност.



Смята се, че зад тила на Уилямс значително към този момент стои бащата на младия им водач Ланс Строл – Лорънс, както и спомагателни спонсори.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР