За изкуствено нагнетяване на напрежение в Многопрофилната университетска болница за

...
За изкуствено нагнетяване на напрежение в Многопрофилната университетска болница за
Коментари Харесай

Компрометирани лица провокират напрежение в „Пирогов“

За изкуствено нагнетяване на напрежение в Многопрофилната университетска болница за незабавна помощ „ Пирогов “ ( УМБАЛСМ ”Н.П. Пирогов ” ЕАД), предизвестяват медици. Според тях основатели на така наречен „ митинг “ във вторник са лица сякаш от синдикалната секция на „ Подкрепа “. Те написали писмо до министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев с обвинявания и претенции, които не дават отговор на действителното състояние и атмосферата в болничното заведение.
Искаме да работим обикновено, да лекуваме хората, които се нуждаят от нашия професионализъм и грижи, споделят медици. Според тях единствено две лица – доктор Ивайло Филибев и здравната сестра Таня Николич, се опитвали да провокират напрежение. Странно е, че те са изпратили своите обвинявания с изключение на до министър Ананиев и до някои, подбрани по доста чудноват критерии медии, свързвани с прочут олигарх.

Филибев и Николич упрекват настоящето управление за неизплащане на обещани бонуси и награди в навечерието на Коледа, което е погрешно. Сумите ще бъдат изплатени, само че с известно закъснение заради промените, които се правят в болничното заведение. Те засягат и финансоваа сфера. Всъщност за първи път от години управлението се пробва да вкара ясни критерии за погашение на спомагателните заплащания. До наскоро едни и същи хора, принадлежащи към един управнически кръг, са получавали по 7-8 хиляди лв. месечно, до момента в който техни сътрудници с доста по-голяма натовареност и принос в лекуването на пациенти са получавали обидни хонорари. Сумите обаче са били защитавани в загадка, с цел да не се провокира всеобщо неодобрение.

Още по-нелепо е обвинявания да насочат в този момент хора, към които съществуват подозрения за злоупотреби с финансови средства. Служители считат, че десетки хиляди левове от членски импорт за синдиката „ Подкрепа “ са изчезнали безследно. Причината е, че никой в лечебното заведение не знае, че болничното посланичество на единия от двата синдиката – КТ „ Подкрепа” е нелегитимно. Председателят доктор Филибев е с мандат, който от дълго време е изминал. Той обаче не си и помисля да съблюдава регламента и да провежда наложителното в тази ситуация отчетно-изборно заседание. Вместо да съблюдава реда, докторът е дал пълномощия на една от правилните си сподвижници –медицинската сестра Таня Николич. Оказва се, че от месеци и двамата са публично отстранени от синдиката и нямат право в бъдеще да членуват в него. Те обаче премълчават този факт и не престават да се показват в „ Пирогов “ като хора на „ Подкрепа “.

Доскорошната синдикална касиерка сестра Таня Николич също е нелегитимен представител на организацията, която би трябвало да отстоява по-добрите работни условия за пироговци. Техни сътрудници споделят, че тя и доктор Филибев са дали частна сметка, по която всеки месец се превежда членският импорт, а събраните пари по този начин и не стигат до организацията КТ „ Подкрепа”. Каква е тази тайнственост може единствено да се гадае, само че казусът сигурно ще се проверява, безапелационни са други членове на „ Подкрепа “. Вместо действително да отстояват правата на медиците, да се борят за положителни условия за чиновниците, лица като госпожа Николич имат по-сериозни упоритости – да основават напрежение и да се саморазправят с неуместни медици и хора от управлението.

Дори част от пациентите научават още при започване на тяхното лекуване, че сестра Николич е „ незаобиколим фактор “, от който зависи надали не всичко в заведението за незабавна помощ. Което, несъмнено е безусловно неуместно, възмущават се чиновници.

Така, до момента в който другите равнища в йерархията на „ Пирогов” – всички пироговци - се борят да подобрят ситуацията и запазят положителното име на лечебното заведение, макар насъбраните от години съществени задължения, Таня Николич и доктор Ивайло Филибев се грижат единствено за своето състояние, непозволено употребявайки името на КТ „ Подкрепа”, където към този момент нямат право даже да членуват.

Нека бъдем оставени да работим на мира. Наближават празници, доста хора ще имат потребност от професионализма и всеотдайността на пироговци, споделят чиновници.

От Здравното министерство също показаха безапелационното си мнение, че всички медици в " Пирогов " би трябвало да бъдат оставени да работят умерено, с цел да осъществят своите благоприятни условия и потенциал в услуга на пациентите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР