За изключително странен случай на мъж с COVID-19 във Великобритания

...
За изключително странен случай на мъж с COVID-19 във Великобритания
Коментари Харесай

Странен случай на мъж с продължителен COVID-19 озадачи света

За извънредно чудноват случай на мъж с COVID-19 във Англия оповестява вестник Mirror. Необичайният признак е бил съпроводен от мощно парене и сърбеж.

33-годишният мъж твърди, че през последните шест месеца при всяко ставане усещал мощна тежест, изтръпване и сърбеж по крайниците. Освен това краката му в изправено състояние придобивали все по-тъмен нюанс и посинявавали единствено за 10 минути.
Според британеца признаците изчезвали, когато е лежащ. Лекари обясниха, че мъжът е диагностициран с пост-COVID-19 (продължителен COVID). Специалистите считат, че затрудненията от коронавирус са се отразили на краката на пациента, написа zdrave.to.
„ Това е очевиден случай на акроцианоза при пациент, който не е страдал от нея, преди да се болести с ковид. Пациентите с подобен проблем може да не знаят, че това може да е признак на нескончаем COVID-19 “, разяснява доктор Манодж Сиван.

Освен това прегледът разкрива, че обезцветяването на краката на мъжа е породено от венозен застой и кожна исхемия. Той е бил посъветван да усили приема на течности.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР