За издръжка на 4-членно домакинство от двама родители и две

...
За издръжка на 4-членно домакинство от двама родители и две
Коментари Харесай

КНСБ: Издръжката на живот за един човек е 602 лв.

За прехрана на 4-членно домакинство от двама родители и две деца са нужни 2410 лв.. Това сочи проучване на КНСБ за последното тримесечие на 2018 година Така издръжката на живот за един човек е 602 лева, съобщи nakratko.bg.
Лидерът на КНСБ Пламен Димитров изясни, че с цел да се доближи общата стойност за покриване на нужните средства за прехрана, следва чистият размер на работната заплата, която получават двамата родители от този вид докаминство, да бъде не по-нисък от 1205 лв. за всеки от тях при изискване, че работната заплата е единствен източник на приходи. Средната чиста работна заплата, която е 865 лв., съставлява 72 % от нужния размер за издръжката на живота. Тази разлика стабилно се свива през годините, сподели Пламен Димитров. Въпреки тези удобни трендове обаче, едвам 30 % от българите получават междинна или по-висока от междинната работна заплата.
Производството на облекло, мебели, обработка на кожи и медико-социалните услуги са секторите с най-ниските заплати в България, сочат данните. Близо 6 пъти е разликата сред междинните хонорари в най-нископлатените и най-високоплатените стопански действия в страната, излиза наяве от проучването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР