За издигането на Хекимян като кандидат-кмет от ГЕРБ в София

...
За издигането на Хекимян като кандидат-кмет от ГЕРБ в София
Коментари Харесай

Време за въпроси и лоши примери frognews.bg

За издигането на Хекимян като кандидат-кмет от ГЕРБ в София се приказва от няколко дни. Спекулациите циркулираха неуморно, откакто журналистът разгласи ненадейно, че напуща сладкия пост на шеф в “Новини и настоящи излъчвания ” в медията и се впуска в ново занятие. Предложението за присъединяване в локалните избори, вика Хекимян, пристигнало персонално от Борисов едвам преди няколко дни. Решението взел самичък и изцяло умишлено. Сигурно. 

 

Ще ви опиша една история. Годината е може би 2019. Като студент във Факултета по публицистика и всеобща връзка в една от лекциите ни бе поканен Антон Хекимян - да опише какво съставлява работата в утринния блок, в малкия екран. Да опише за опита си. Гледахме го леко стреснати и изумени - подобен публицист, пристигнал на крайници, да показа опита си, да отговори на всичките ни въпроси. Кой да знае, че Хекимян ни приказва цялостни нелепости. Кой да допусна, че толкоз лицемерно ще ни изяснява какво е да се следват етични стандарти в публицистиката и какво е да се бориш за истината. Кой да знае, че единствено няколко години по-късно същият този “бранител ” на свободата на словото, ще се гмурне в политиката от името на партия, която е значително отговорна за дъното, на което се намират родните медии. 

 

Господин Хекимян, никой не ви има вяра на приказките за самостоятелност. 

 

Защото дълги години точно вие бяхте отпред на утринния блок в една от най-гледаните национални малките екрани. И таман главно поради Вас в общественото пространство на медията беше лепнат етикет - gerbTV. Нима не бяхте вие оня, който организираше рядко безхарактерни изявленията с представителите на тогавашната власт? Искам единствено да напомня, че Венелин Петков, който беше на вашия пост и беше ваш шеф тогава, напълно намерено съобщи, че работата в медията редовно е била подлагана на напън от същата тази партия в интервала 2014 - 2020 година Нима тогава не бяхте водещ на утринния блок? Питам единствено. 

 

Ще кажа още, че след Петков точно вие поехте кормилото на медията. Осезаемо нищо не се промени в политиката й. Може би статуквото се резервира. Може би. 

Никой не Ви има вяра, господин Хекимян. Защото точно пред Вашата медия Бойко Борисов даваше последните си изявленията. Изглежда това не е било по никакъв начин инцидентно. Всички си го мислехме. С кандидатурата си за кмет от името на партията вие единствено го потвърдихте. 

 

Какво ще стане в този момент? Ще гледаме подигравка на предизборна акция. Ще гледаме по какъв начин досегашните ви подчинени се пробват да ви задават въпроси и всички заедно ще се вършиме, че в това няма нищо ненормално. За феновете обаче ще е повече от явно, че обективността не е нищо повече от положително благопожелание.

 

Не знам каква е повода за номинацията ви за кмет. Мога единствено да предсказвам. Не разбирам дали ГЕРБ желаеха да ви прецакат или да се опитат да изперат имиджа си в София, както се пробват да перат имидж в Народното събрание. Знам единствено, че с кариерата ви на публицист съвсем несъмнено е свършено. Защото загубихте доверието на малцината, които ви имаха вяра по една или друга причина. 

 

Спомням си, когато към момента бях студент и дойдохте, с цел да ни дадете образеца си. Радвам се, че не съм взела нищо от него. 

 

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР