За изборите е рано да се говори. Сега основна задача

...
За изборите е рано да се говори. Сега основна задача
Коментари Харесай

Сачева правила политика, не пропаганда. Нищо нямало да се срути след изборите

За изборите е рано да се приказва. Сега съществена задача на държавното управление била да овладее рецесията. Това стана ясно от думите на обществения министър Деница Сачева. Тя уточни - крепко стъпила е на земята, правила политика, а не агитация. За разлика от опозицията. И някои публицисти в медиите. Сачева отсече - кабинетът не работи предизборно и нищо няма да се срути след вота на 4 април. Мерките били до септември.
" Не знам за какво свързвате изборите с парите, които раздаваме. Има ли връзка това, че хората имат потребност да бъдат обезщетени, с това, че идват избори? Аз не виждам ", отсече Сачева.

Социалният министър уточни още - ръководещите не се интересували от рейтинг, а от резултати. Такива имало във връзка с ограниченията. Но партията се бие, с цел да завоюва. Сачева даже изясни това с алегория в ефир.

" Готвим се за победа на тези избори и се готвим да приемем решението на народа такова, каквото е. Затова и ограниченията ни са надалеч от хоризонта. Не ни тормози, че всички бягат от нас. Имаме задоволително богат опит, с цел да знаем, че придвижването не остава същото. Разчитаме да получим мандат за ръководство ", безапелационна беше още Сачева.

" Реалната безработица каква е и тече ли разпад. Всички данни се намират на уеб страницата на Агенцията по заетостта. Покачи се безработицата малко за януари, само че това се дължи на обстоятелството, че има затворени бизнеси, които избраха да освободят хората, само че вършим всичко допустимо да държим този % към момента в границите на едноцифрено число. Няма да се срути всичко внезапно след изборите. Мерките ще продължат до края на месец септември. Ако е належащо тези ограничения биха могли да продължат до трайното възобновяване на стопанската система. Има хора, които не са се записали в бюрата по труда сигурно, само че няма данни да има подобен срив, какъвто се пробвате да внушите, че може да има зад кулисите ", уточни още Сачева.

Тя още един път повтори обстоятелството, че държавното управление наложило извънредно демократични противоепидемични ограничения.

" Много малко бизнеси са затворени сега. Виждате, че имаме напълно демократични и прекомерно меки ограничения. Опитваме се да компенсираме затворените, като разширяваме непрестанно ограниченията ", разяснява общественият министър.

“Интересно е дали ще имате друга страна, различен бюджет, други синдикати, други държавни чиновници, с цел да може да произведете напълно разнообразни ограничения, тъй като това за мен е утопия”, уточни Сачева в отговор на рецензии от страна на Димитър Данчев от опозицията.

" Нямаме неоползотворени ваксини. Добър бе метода да резервираме втората доза. Можеше популистки да приемем метода и рисковано да имунизираме доста хора, само че не го направихме. Готови сме да стартираме даже с четвърта фаза през идната седмица ", безапелационна беше Сачева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР