За изборите 2 в 1 партиите трябва да заложат на

...
За изборите 2 в 1 партиите трябва да заложат на
Коментари Харесай

Доц. Антоний Гълъбов: Никой не печели от варианта две в едно

За изборите 2 в 1 партиите би трябвало да заложат на претенденти за президенти, които да дадат лице освен на тази акция, само че и да оказват помощ за по-високи резултати и на парламентарните избори, съобщи анализаторът Димитър Ганев от организация " Тренд " пред NOVA.

„ Всяка една партия ще се старае да повдигнат претендент за президент, който да бъде нещо като локомотив за тяхната акция като цяло. Всеки ще се старае да издигне мощна фигура, която може да акумулира оптималната поддръжка, с цел да може това да се трансферира и върху техния резултат за парламентарни избори”, показва Ганев.

Прогнозата на доцент Антоний Гълъбов е, че това ще разконцентрира гласоподавателя.

„ Никой не печели, защото при този вид губят всички. Двете акции ще се смесят. Едната акция, ще се опита да удави другата”, безапелационен е доцент Гълъбов.

Въпросът в този момент е към какви персони ще се спрат партиите, които към момента не са оповестили свои претенденти.

„ Това, което чуваме като идея от ГЕРБ е, че се търси по-широк профил на десницата, което не е тясно партийно, нещото, което може да излезе от електората на ГЕРБ. За „ Демократична България” политическата логичност следва те да имат собствен претендент, тъй като за тях е значимо да запазят облик, лице и идентичност”, съобщи Димитър Ганев.

„ Много е значимо в тази обстановка политически партии да схванат, че би трябвало да имат свои претенденти и че би трябвало да подчертават върху това, което липсва в господин Радев”, твърди политологър доцент Гълъбов.

За обществото парламентарните избори са по-важните, счита той. „ Парламентарните избори ще дефинират освен по какъв начин ще преминем през зимата, а и вероятно по какъв начин ще влезем в идната година”.

Не изключва макар, че изборите ще са 2 в 1, изборната интензивност да е ниска.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР