За изборът на председател на НС Миков сподели, че това

...
За изборът на председател на НС Миков сподели, че това
Коментари Харесай

Михаил Миков: Очаквам мнозинство между ГЕРБ и ПП-ДБ още другата седмица

За изборът на ръководител на Народно събрание Миков показа, че това е част от конституирането на Народното събрание.

 

Като че ли има някакво недоумение за конституционния смисъл на нещата.

 

Председателят на Народното събрание е пръв измежду равни, той би трябвало да се откъсне от ползите на своята политическа мощ. Парламентарната република действа с парламент, а той с ръководител. С неизбирането на ръководител се слага под въпрос българският парламентаризъм, разяснява той.

 

По думите му законите, които се слагат като тематика на диалог сред партиите, касаят външнополитически въпроси като еврозоната, Шенген и ПВУ, а огромните въпроси на страната като бюджетния недостиг и потребността от данъчна промяна, които съгласно него са същински значимите, въобще не се разискват.

 

„ Тези, които са дали своят вот с " Не поддържам никого " ще порастват, ще порастват и тези, които не гласоподават, само че ще порастват и гласовете за " Възраждане ", предвижда Михаил Миков.

 

На финала на диалога Миков изрази мнение, че левите хора не са показани в 49-ото Народно заседание, защото Българска социалистическа партия не може да извършва обществената си функционалност.

 

Нинова беше споделила, че хартиената бюлетина лишава на партията 150 хиляди гласоподаватели, а пък на последните избори паднаха с още 7-8 хиляди Това е знамение на чудесата! Когато стратегиите не могат да сграбчен интереса на хората, тогава се получава подобен резултат, заключи някогашният водач на социалистите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР