За историята на българската гражданска авиация, за началото, свързано с

...
За историята на българската гражданска авиация, за началото, свързано с
Коментари Харесай

Весела Смилец се придвижи по пътя на авиобранша в рамките на 70 години

За историята на българската гражданска авиация, за началото, обвързвано с пистите за политане и кацане в Бургас и София, за моментите на тествания, през които са минали военните летци, с цел да станат водачи на цивилен полети, за възхода на самолетна компания " Балкан " и нейния провал, за сложния достъп на българите до единния европейски пазар на въздухоплаването през прехода от съветски към западни самолети и за това, което можеш да научиш единствено когато го изстрадаш. Гледайте кино лентата „ 70 ” тази събота от 19:00 часа по Българска национална телевизия!

По пътя на авиобранша в границите на 70 години се " придвижи " Весела Смилец. Тя е създател на кино лентата " 70 ".
Весела Смилец: Българската гражданска авиация има повече от 70 години история. Бихме могли да се върнем на 20-та година когато се открива първото поделение по въздухоплаването към тогавашното Министерство на железниците, пощите и телеграфите. Там намират работа тези водачи, които са взимали присъединяване в Първата международна война. Но като една посечена страна, която губи войната, са ни гледали под лупа и ни е било неразрешено да имаме военна авиация. Обаче за гражданската самата страна стартира да поддържа едно съществено визионерство, което се движи с модерността в Европа.
Филмът е основан за 70-та годишнина от раждането на българската гражданска авиация. Сценарист е Весела Смилец, режисьор е Борислава Димова. Зад камерата е Атанас Атанасов, Илия Стоянов е режисьор по монтажа.
  Само по БНТ1: Филм за историята на Българската гражданска авиация Само по БНТ1: Филм за историята на Българската гражданска авиация
Очаквайте на 18 ноември в 19.00 часа документалния филм "70 ", отдаден на 70-ата годишнина от основаването Българската гражданска авиация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР