За инсулина играем на котка и мишка. Последният сигнал е

...
За инсулина играем на котка и мишка. Последният сигнал е
Коментари Харесай

Проф. Илко Гетов: Играем си на котка и мишка с инсулина

" За инсулина играем на котка и мишка. Последният сигнал е за неналичието на " Тресиба ", която  предходната седмица беше в забранителния лист за експорт. Получи се доставката и тази седмица тя към този момент не е в забранителния лист.

Задържа се в складовете, договарят се покупко-продажби за успореден експорт и откакто се извършат, ще се появи и на вътрешния пазар. Така евентуално идната седмица " Тресиба " още веднъж ще влезе в забранителния лист. " Това изясни зам. министъра на опазването на здравето проф. Илко Гетов по Би Ти Ви във връзка на сигналите за непрестанно изчезващи типове инсулин от аптеките.

Паралелната търговия в границите на Европейски Съюз е легална процедура, тя е позволена. Поради разликите в цените и неналичието на надзор се стига до подобен случай - количества от България се осъществят на други пазари, сподели Гетов.

Той заяви също, че оставката на шефа на врачанската болница не е призната от министъра на опазването на здравето.

По думите му има сериозен, знаменателен проблем с лекарите от другите специалности, включително и педиатрите, които са недобре разпределени.
Там се търсят 6-има педиатри - толкоз са нужни, с цел да се поддържа денонощният режим на работа.

Съвсем неотдавна е имало сходен проблем и в ловешката болница, където също бяха затворени някои отделения и не стигаха парите.

За задачата министерството на опазването на здравето основава народен фонд за подкрепяне на равномерното систематизиране на лекари и медицински сестри в страната. Той ще проработи от идната година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР