За ИК Лозенец е необяснимо решението на съда на първа

...
За ИК Лозенец е необяснимо решението на съда на първа
Коментари Харесай

Искат ДНСК да обжалва повторната отмяна на спирането на строежа на Златен век

За ИК " Лозенец " е необяснимо решението на съда на първа инстанция още веднъж да анулира прекъсването на градежа на небостъргача " Златен век ".

Те припомнят, че постановената о поради съществени пропуски при произнасянето Решението от 6 ноември на Административен съд - София-град обаче изглеждало в несъгласие с решението на по-горната правосъдна инстанция.

От ИК " Лозенец " показват, че делото за повторно е на първа инстанция в Административен съд-София, като първия път решението на съда е било също толкоз " неуместно ", колкото е и настоящето.

Съдът, без да има право, изрази мнение, че " Златен век " може да бъде строен до 2028 година, че всяка заповед на основния проектант удължава периода на строителното позволение с нови 5 години и че ДНСК е нямало право да стопира строителството поради значителните и неодобрени промени на структурата на постройката, показват от Инициативния комитет.

Впоследствие Върховен административен съд анулира напълно решението на първата инстанция и върна делото да бъде прегледано отновона първа инстанция, като постанови, че съдът няма право да преглежда въпроса за периода на строителното позволение, няма право да се приема, че заповедите на основния проектант възобновяват периода на строителното позволение и че значителните промени на структурата са задоволително съображение за издаване на акта на ДНСК и в случай че " Артекс " са били постоянни или тези промени не са били от значимо за структурата на постройката значение, то те е щяло да са ги отстранили по законовия ред, без да има потребност да апелират акта на ДНСК.
 Върховен административен съд забрани градежа на
Върховен административен съд забрани градежа на " Златен век " и върна делото за преразглеждане

Спроед магистратите първоинстанционният съд е позволил основни нарушавания

От ИК " Лозенец " показват, че макар че инструкциите на Върховен административен съд са наложителни за първоинстанционния съд, АССГ въобще не се е съобразил с напътствията му и е постановил същото решение, както и при първото разглеждане на делото.

Те показват, че както при първото разглеждане на първа инстанция, съдът е преписал позицията на " Артекс " и я е показал за свое размишление, без да се вземат поради причините на юристите на ДНСК, нито напътствията на Върховен административен съд.

От Инициативния комитет декларират, т ова решение е унизително за българската правосъдна система и неизбежно ще бъде анулирано, в случай че делото бъде обжалвано.

По тази причина упорстват ДНСК да апелира решението на Административен съд София-град като незаконно, както и да издаде нов констативен акт, в който да отрази действителното правно състояние на градежа, а точно, че той е с изтекло позволение за градеж, и да издаде акт, с който градежът да бъде отстранен.

Заради бездействието на ДНСК от ИК " Лозенец " упорстват и за оставката на нейния шеф - проектант Несторов.
 Административният съд анулира заповедта за прекъсването на
Административният съд анулира заповедта за прекъсването на " Златен век "

Строителната компания " Артекс " се озова в центъра на абсурда с жилищата на властта

Строежът на " Златен век " е противозаконен, не тъй като има груби и обилни промени на структурата, които не са минали през съответното утвърждение, градежът е противозаконен тъй като към този момент три години след приключване на строителното позволение постройката е незавършена, показват в позицията си от ИК " Лозенец ".

Припомняме, на 6 април 2019 година от " Артекс " изпратиха позиция до медиите, в която обявиха, че, съобразявайки се с

ДНСК направи 2 инспекции и първичните констатации бяха, че .

Това стана мотив за на столичани. Недоволството беше ориентирано към шефа на ДНСК арх. Иван Несторов, като .

Строителната компания стана обект на .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР