За хората с високи доходи главният източник на щастие са

...
За хората с високи доходи главният източник на щастие са
Коментари Харесай

Щастието не е в парите за богати и за бедни

За хората с високи приходи основният източник на благополучие са гордостта и удовлетворението от себе си, а не парите. Това установяваха американски психолози, представени от уеб страницата Life и Българска телеграфна агенция.

Изводът е от изследване, извършено от Калифорнийския университет в Съединени американски щати. В проучването са взели участие 1519 души. Сред водещите изводи е още, че тези, които печелят по-малко, изпитват най-голямо наслаждение от опцията да поддържат връзка с други хора.

Освен информация за приходите им, експертите поискали да узнаят от доброволците какъв брой мощно изпитват страсти, които нормално се свързват с щастието – обич, наслада, съчувствие, горделивост, възторг, страхопочитание, задоволство и така нататък

Участниците в проучването трябвало да оценят съгласни ли са с изказвания от рода на " Грижата за другите поражда в мен топли усеща ". Оказало се, че за хората с високи приходи основният източник на позитивни страсти се явявало удовлетворението от самия себе си. Най-високо те оценявали изказванието: " Получавам наслаждение, когато хората ме почитат ".

За по-бедните най-важни били любовта и състраданието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР