За хората, които са изложени на риск от заразяване с

...
За хората, които са изложени на риск от заразяване с
Коментари Харесай

Предпазлив оптимизъм: Ваксина дава защита срещу маймунска шарка - Здраве

За хората, които са изложени на риск от заразяване с маймунска шарка и са получили една доза от ваксина против болестта, наподобява има доста по-малка възможност да се инфектират, оповестиха здравните управляващи в Съединени американски щати, представени от Асошиейтед прес и Агенция Франс Прес.

Според тях втора доза ще обезпечи цялостна отбрана.

За първи път чиновници в областта на публичното опазване на здравето оповестяват за въздействието на препарата " Джинеос " ( " Jynneos " ) върху маймунската шарка - вирус, който се популяризира най-вече измежду мъже, които имат полови контакти със инфектирани представители на същия пол.

" Тези нови данни ни дават известно равнище на внимателен оптимизъм, че имунизацията работи по предопределение ", сподели директорката на американските Центрове за надзор и профилактика на болесттите Рошел Валенски.

Около 800 000 първи и втори дози от препарата са предоставени в цялата страна на хора, за които се счита, че има висок риск от заразяване с вируса, сподели Боб Фентън, народен координатор на Белия дом за дейности против маймунската шарка.

Няма безапелационни научни данни, които да потвърждават успеваемостта на имунизацията против маймунска шарка.

Според новите данни на Центрове за надзор и профилактика на болесттите при неимунизирани мъже на възраст сред 18 и 49 години, за които се счита, че дават отговор на изискванията за ваксина, има 14 пъти по-голяма възможност да се заразят с маймунска шарка, в сравнение с тези, които са получили една доза най-малко две седмици по-рано. Данните са от 32 щата и обгръщат интервала сред 31 юли и 3 септември.

Лабораторните проучвания въпреки всичко демонстрират, че най-високото равнище на имунитет против вируса се доближава, откакто хората получат втора доза от имунизацията, което е " в действителност значимо ", акцентира Валенски.

Съединени американски щати са измежду водещите в света по брой на инфектирани с маймунска шарка. Досега са докладвани повече от 25 000 инфекции с вируса, който може да аргументи обрив, тресчица, болки в тялото и настинка. Първият случай бе установен през месец май т.г.

В последните седмици броят на инфектираните с маймунска шарка в Съединени американски щати понижава.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР