За хакерска атака срещу сайта на Народното събрание съобщи депутатът

...
За хакерска атака срещу сайта на Народното събрание съобщи депутатът
Коментари Харесай

Руски хакери атакуваха сайта на Народното събрание

За хакерска офанзива против уеб страницата на Народното събрание заяви депутатът Ивайло Мирчев в профила си във Facebook.Сайтът на парламентае недосегаем от няколко часа.

Депутатът от „ Продължаваме Промяната-Демократична България ” Ивайло Мирчев заяви, че уебсайтът е под съветска DDoS атаказарадипредложението на депутати от ГЕРБ-СДС и ПП-ДББългария да изпрати на Украйна остаряла бронирана техника, която към този момент не е нужна на жандармерията ни.

Депутатът разгласява фотография от Телеграм канала NoName057(16). Там се оповестява, че България “е отстъпила на Украйна 100 единици бронирана техника ”, заради което против уеб страницата на българския парламент е употребена DDoS офанзива (отказ до достъп).

При така наречен DDoS офанзива, в границите на къс интервал от време (около секунда) се генерират милиони поръчки за достъп до избран уебсайт за да блокират потреблението му, написа Българска национална телевизия.

NoName е съветска група, занимаваща се с DDoS, написа в личното им изложение в Телеграм. От изявленията в канала ѝ излиза наяве, че през последните месеци е атакувала уеб страниците на институции в редица европейски страни - Литва, Франция, Полша, Швейцария и други.

Не за първи път уеб сайтове на български институции също са под прицел. През април, още веднъж поради DDoS, краткотрайно нямаше достъп до уеб страниците на Министерския съвет и Висш съдебен съвет. Миналия ноемврируската хакерска група KILLNETобяви, че е атакувала уеб страниците на разследващите служби на България, Естония, Полша, Румъния и Молдова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР